Σε απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενοι στην Κρήτη

  29 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Σε απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενοι στην Κρήτη

«Μετά την καραντίνα δεν έχω βρει ακόμη εργασία. Είμαι μάγειρας, αλλά με την κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί, είμαι ακόμη στην αναμονή». Αυτό αναφέρει μιλώντας στο newshub.gr εργαζόμενος στον τομέα του επισιτισμού και συγκεκριμένα μάγειρας.

Και αυτός δεν είναι ο μοναδικός. Η κατάσταση του δεν είναι η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας. Μετά την καραντίνα, η οικονομία αγκομαχεί και το ίδιο οι επαγγελματικοί κλάδοι. Ιδιαίτερα αυτοί που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό διάγουν μέρες πρωτοφανείς.

«Με τα περιοριστικά μέτρα, σε συνδυασμό και με το φόβο και την ανησυχία των πολιτών, τα καταστήματα άνοιξαν, αλλά με το ελάχιστο προσωπικό. Εκεί που ένα εστιατόριο είχε 6 μάγειρες, τώρα έχει δύο. Οι υπόλοιποι είναι στην αναμονή. Στην πείνα...», αναφέρει ο Γ.Κ.

«Εχω κάνει κάποιες συζητήσεις, αλλά μέχρι εκεί. Ελπίζω πως σύντομα κάτι θα βρεθεί, είτε εδώ, είτε σε κάποιο από τα νησιά που ειναι τουριστικοί προορισμοί. Αλλιώς...», λέει με απογοήτευση.

Ίδια και χειρότερη είναι η κατάσταση στον κλάδο των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Οι περιπτώσεις οικογενειών, που έχουν και τους δύο γονείς να εργάζονται στο συγκεκριμένο κλάδο είναι πολλές. Μπορεί να φανταστεί κανείς πόσο δύσκολα τα «φέρνουν βόλτα» οικονομικά.

Μέσα από το newshub.gr επισημάνθηκε πως περίπου 60.000 εργαζόμενοι στην Κρήτη βρίσκονται σε απόγνωση, αναμένοντας λίγο...φως, μέσα από την έναρξη της τουριστικής περιόδου, μετά την επελαση του κορωνοϊού, που ανέτρεψε όλο τον φετινό προγραμματισμό.

Αυτό που ζητούν, όπως επισήμανε στο ρεπορτάζ ο πρόεδρος του Σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης είναι να ληφθούν αποφάσεις για να αρθεί η απόλυτη αβεβαιότητα... 

Υπενθυμίζεται ότι το Σωματείο Επισιτισμού Νομού Χανίων μαζί με το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Διανομέων Νομού Χανίων “Ιωσήφ Σαριδάκης”, το Σωματείο Κατασκευών και Συναφών Επαγγελμάτων, το Σωματείο Εργαζομένων Security και τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας πριν από λίγα 24ωρα, ενώ αντίστοιχη συγκέντρωση είχαμε και στο Ηράκλειο από τα σωματεία της δύναμης του ΠΑΜΕ. Ενώ  επομενη κίνηση έρχεται από τη διοίκηση του Σωματείου Επισιτισμού οργανώνει σύσκεψη στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας στα Χανιά, για την ερχόμενη Τρίτη 30 του μήνα, στις 7 το απόγευμα, ώστε να συζητηθούν οι επόμενες δράσεις.

 

  29 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα