Απολύσεις και άδειες άνευ αποδοχών σε επιχειρήσεις στην Κρήτη, λόγω κορωνοϊού

voucherergasia.gr  21 March, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Απολύσεις και άδειες άνευ αποδοχών σε επιχειρήσεις στην Κρήτη, λόγω κορωνοϊού

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για όλους τους εργαζόμενους, δυστυχώς, καταγράφονται περιστατικά απολύσεων από επιχειρήσεις, μειώσεις μισθών, αλλά και άδειες άνευ αποδοχών!

Τη στιγμή που το κυβερνητικό επιτελείο έχει προειδοποιήσει τις επιχειρήσεις να μην προχωρήσουν σε ενέργειες που θα φέρουν σε αδιέξοδο τους εργαζόμενους, εντούτοις ορισμένοι φαίνεται πως αδιαφορούν.

Σε αυτή την καταγγελία προχώρησε ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς, ο οποίος μίλησε στην κάμερα του voucherergasia.gr, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ανήθικες αυτές τις ενέργειες.

«Δυστυχώς υπάρχουν καταγγελίες για απολύσεις προσωπικού. Εμείς προειδοποιούμε και λέμε πως θα προβούμε σε ενέργειες για να χαρακτηριστούν οι απολύσεις αυτές άκυρες και καταχρηστικές.

Παρουσιάζονται όμως και φαινόμενα χορήγησης άδειας άνευ αποδοχών. Εμείς καλούμε όλους αυτούς τους εργαζόμενους να το καταγγείλλουν στο ΕΚΗ. Εμείς απαντάμε σε κάθε ερώτημα, σε κάθε απορία, κάθε πρόβλημα.

Είναι πραγματικά ανήθικο να εκβιάζεται ένας εργαζόμενος σε αυτή τη δύσκολη φάση, να αναγκάζεται σε άδεια άνευ αποδοχών, στη διάρκεια της οποίας είναι ανασφάλιστος και μένει χωρίς εισόδημα», είπε ο κ. Βοργιάς χαρακτηριστικά

Ενώ ο ίδιος κάλεσε άπαντες να δείξουν την πρέπουσα σοβαρότητα, προκειμένου να ξεπεραστεί όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα, αυτή η πρωτοφανής κατάσταση που αντιμετωπίζουν όλοι.

«Αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε όλοι είναι να δείξουμε σοβαρότητα και να δούμε τι θα γίνει με τα θέματα επιβίωσης που τίθενται από την πλευρά των ανέργων και των εργαζομένων που έχουν χάσει τις δουλειές τους. Να δούμε τι θα γίνει και με τις οικογένειες τους.

Σε ότι αφορά τον κλάδο των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των εποχιακά εργαζόμενων υπάρχουν ζητήματα, αλλά και δεσμεύσεις για το μέλλον τους, μετά από την παρέμβαση που έκαναν τα Εργατικά Κέντρα της Κρήτης και της Ρόδου. Λάβαμε τη δέσμευση ότι θα υπάρξει παράταση του επιδόματος ανεργίας.

Υπάρχουν όμως και οι μακροχρόνια άνεργοι, ενώ υπάρχουν και θέματα σχετικά με τους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ και των τραπεζών. Ζητάμε να γίνουν προσλήψεις σε προσωπικό, έτσι ώστε να υπάρξουν βάρδιες και εκ περιτροπής εργασία, καθώς πραγματικά οι εργαζόμενοι αυτοί εργάζονται για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Πραγματικά θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα», κατέληξε ο κ. Βοργιάς

 

voucherergasia.gr  21 March, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα