Σάμαλι, το απόλυτο νηστίσιμο γλυκό!
Υλικά
400 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζ. τσαγιού νερό
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλιτζ. τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
1½ κουτ. γλυκού μαστίχα τριμμένη
5 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι
2 φλιτζ. τσαγιού νερό
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλιτζ. τσαγιού κονιάκ
Διαδικασία
Ανακατεύουμε το χονδρό σιμιγδάλι με το ψιλό σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε στη συνέχεια τη μαστίχα, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το χυμό πορτοκαλιού και το νερό και αφήνουμε 15 λεπτά για να φουσκώσει λίγο το σιμιγδάλι.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 45 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι που το έχουμε βράσει για 10 λεπτά.
Σερβίρουμε όταν απορροφήσει το σιρόπι.
Δείτε επίσης
- Π.Σ Τυμπακίου: ;Oλα έτοιμα γοια το 2ο “South Santa Run”!
- Στα δικαστήρια διευθύντρια σχολείου από τη Μεσαρά που την “ξήλωσαν” για την αξιολόγηση
- Συντονίζονται οι δήμαρχοι για τον Νότιο Οδικό Άξονα που θα συνδέει νέο αεροδρόμιο – Αγία Γαλήνη
- «Στα γιορτινά» ο Ζαρός με τη διπλή φωταγώγηση των Χριστουγεννιάτικων δέντρων
- Επιτέλους νίκη για τον ΑΟΤ-Tα αποτελέσματα (hl)