Ρεβίθια λαδερά με ντομάτα, σπανάκι και φέτα

Υλικά
Μερίδες: 4
300 γρ. ρεβίθια, προβρασμένα
400 γρ. φύλλα σπανάκι, χοντροκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 τρυφερά πράσα, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κυβάκια
4 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
150 γρ. τριμμένες ντομάτες
80 ml ε.π. ελαιόλαδο
200 γρ. φέτα, σπασμένη σε χοντρά κομμάτια
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Tips
Εμπλουτίζουμε αν θέλουμε με καυκαλήθρες ή σέσκουλα.
Τα χειμερινά λαχανικά και όσπρια μελώνουν στην κατσαρόλα σε πλούσιες σάλτσες ντομάτας και δίνουν πιάτα βαθιάς νοστιμιάς που δεν πρέπει να λείπουν από καμία κουζίνα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και την πιπεριά, αλατίζουμε και σοτάρουμε για 5΄.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τα ρεβίθια και τον ντοματοπελτέ συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 3΄ ακόμη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε 500 ml νερό, τις ντομάτες και μπόλικο μαύρο πιπέρι.
Βήμα 3
Αφού μαγειρευτούν τα ρεβίθια προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνηθο, τον μαϊντανό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε για 15΄ακόμη σε δυνατή φωτιά να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.
Βήμα 4
Λίγο πριν αποσύρουμε προσθέτουμε τη φέτα και μόλις λιώσει, σερβίρουμε.
Φωτογραφίες, Food styling: Εύα Μονοχάρη
Δείτε επίσης
- ΚΑΠ: Ανεκμετάλλευτο το «εργαλείο» των οικολογικών σχημάτων – Τι αποκαλύπτει έκθεση
- Metron Analysis: Το κοινό επιρροής της ΝΔ έχει μειωθεί κατά 15 μονάδες
- Πάσχα 2025: Στα ύψη η τιμή του αρνιού - Πού διαμορφώνεται φέτος
- Γ’Εθνική: Νέα ήττα για τον ΑΟΤ-Τα αποτελέσματα
- Kρήτη-Τουρισμός: Πάμε για νέο ρεκόρ στις αφίξεις φέτος