Ρεβίθια λαδερά με ντομάτα, σπανάκι και φέτα

olivemagazine.gr  16 March, 2025 ΑΡΘΡΑ
Ρεβίθια λαδερά με ντομάτα, σπανάκι και φέτα

Υλικά

Μερίδες: 4

300 γρ. ρεβίθια, προβρασμένα
400 γρ. φύλλα σπανάκι, χοντροκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 τρυφερά πράσα, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κυβάκια
4 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
150 γρ. τριμμένες ντομάτες
80 ml ε.π. ελαιόλαδο
200 γρ. φέτα, σπασμένη σε χοντρά κομμάτια
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Tips

Εμπλουτίζουμε αν θέλουμε με καυκαλήθρες ή σέσκουλα.

Τα χειμερινά λαχανικά και όσπρια μελώνουν στην κατσαρόλα σε πλούσιες σάλτσες ντομάτας και δίνουν πιάτα βαθιάς νοστιμιάς που δεν πρέπει να λείπουν από καμία κουζίνα.

Διαδικασία
Βήμα 1

Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και την πιπεριά, αλατίζουμε και σοτάρουμε για 5΄.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τα ρεβίθια και τον ντοματοπελτέ συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 3΄ ακόμη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε 500 ml νερό, τις ντομάτες και μπόλικο μαύρο πιπέρι.

Βήμα 3

Αφού μαγειρευτούν τα ρεβίθια προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνηθο, τον μαϊντανό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε για 15΄ακόμη σε δυνατή φωτιά να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.

Βήμα 4

Λίγο πριν αποσύρουμε προσθέτουμε τη φέτα και μόλις λιώσει, σερβίρουμε.

Φωτογραφίες, Food styling: Εύα Μονοχάρη

 

olivemagazine.gr  16 March, 2025 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα