Ραντεβού με την παραδοσιακή κρητική κουζίνα!
Το καθιερωμένο ραντεβού με την παραδοσιακή κρητική κουζίνα είναι πλέον θεσμός. Το 5o Παγκρήτιο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Γουρνών στις 2 Απριλίου του 2017 ημέρα Κυριακή και ώρα 09:00 π.μ.
Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου, 2ου 3ου και 4ου Παγκρήτιου Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, τα οποία πραγματοποιήθηκαν και διοργανώθηκαν από την οικογένεια Καλαθάκη και την Kappa Studies, συνεχίζεται η παράδοση με τη διοργάνωση του 5ου Παγκρήτιου Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας.
Θέτοντας ως στόχο την ανάδειξη της κρητικής κουζίνας, και την καταγραφή των κρητικών συνταγών στην πορεία του χρόνου – από γενιά σε γενιά – την αναβίωση των ξεχασμένων διατροφικών μας προτύπων, προσκαλούμε όλους τους Κρητικούς να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή της κρητικής κουζίνας.
Τρείς γενεές μαγειρεύουν μαζί !
Στα τέσσερα προηγούμενα Φεστιβάλ κατεγράφησαν συνταγές από χωριά του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, του Δήμου Χερσονήσου και του Δήμου Μυλοποτάμου.
Στο 5ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ θα γίνει καταγραφή και παρασκευή συνταγών από χωριά του Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων, του Δήμου Γόρτυνας, καθώς και άλλων περιοχών της Κρήτης εξαιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντος και της επιστημονικής προσέγγισης του Φεστιβάλ.
Παράλληλες Εκδηλώσεις
1. Επίσης στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Κρητικής Γαστρονομίας από τον Όμιλο Καλαθάκη θα διεξαχθεί ο πρώτος «Crete in a Shaker» διαγωνισμός cocktails στις 31/3 ο ημιτελικός και στις 2/4 ο τελικός, με μοναδικό στόχο την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της Κρήτης. Οι συνταγές θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 25/03/2017.
Με κύρια συστατικά τα Κρητικά Προϊόντα (αλκοολούχα και μη αλκοολούχα)
2. Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017
• Διαγωνισμός Κρητικής κουζίνας από σπουδαστές σχολών μαγειρικής με κρητικές συνταγές. Ελεύθερο θέμα με υλικά του τόπου μας.
• Διαγωνισμός Cocktails «Crete in a Shaker» από σπουδαστές σχολών.
• Διαγωνισμός Σκαλίσματος σε Λαχανικά και Φρούτα από σπουδαστές σχολών.
3. Σάββατο 01 Απριλίου 2017
• Διαγωνισμός Κρητικής κουζίνας από επαγγελματίες με κρητικές συνταγές από άγνωστο καλάθι.
• Στο φετινό φεστιβάλ θα συμμετέχουν Γερμανοί Σεφ, ανταποδίδοντας τη δική μας συμμετοχή σε εκδηλώσεις στο Rugen, στην έκθεση «Πράσινη εβδομάδα» στο Βερολίνο και στην διεθνή έκθεση ΙΤΒ στην ίδια πόλη
4. Ζωντανή τυροκόμιση από το τμήμα τυροκομικής της Kappa Studies.
5. Σεμινάριο από τον συνεργάτη και καθηγητή της Kappa Studies κύριο Αλέκο Στεφανάκη (Πρόεδρο ΓΕΩΤΕΕ) με θέμα «Υγιεινή και ασφάλεια σε χώρους επαγγελματικής εστίασης»
6. Σεμινάριο γευσιγνωσίας. Γνωρίστε τα κρητικά κρασιά με τον sommelier μας κύριο Καλαϊτζάκη Γιώργο.
7. Ζαχαρόπαστα για μικρούς Chef! Ελάτε με τα παιδιά σας και θα απολαύσουν μια αξέχαστη εμπειρία με τους ζαχαροπλάστες της σχολής μας.
Αξίζει να τονιστεί ότι, όπως στο 1ο ,2ο, 3ο και 4ο Φεστιβάλ, έτσι και στο 5ο η όλη οργάνωση, καθώς και τα έξοδα της διοργάνωσης είναι χορηγία της Kappa Foods – Kappa Studies και της οικογενείας Καλαθάκη χωρίς την οικονομική συμμετοχή οποιουδήποτε φορέα δημόσιου ή ιδιωτικού.
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις