
Το «μυστικό» του είναι η βιταμίνη C.
Όσο μπαίνουμε πιο βαθιά στον φθινοπωρινό και χειμωνιάτικο καιρό, το ρόδι μπαίνει πιο δυναμικά στο πιάτο μας. Εκτός από τη φρεσκάδα και την οξύτητα που χαρίζει, μας χαρίζει και έξτρα οφέλη που μας βελτιώνουν έσω κι έξω και σχετίζονται με τη βιταμίνη C.
Το ρόδι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C, μια βιταμίνη που είναι γνωστό ότι υποστηρίζει την άμυνα του οργανισμού μας, ενισχύει την παραγωγή οξυγόνου και συμβάλλει στην αύξηση του μεταβολισμού, βάζοντας το λιθαράκι της στην απώλεια βάρους.
Πέραν τούτου, η βιταμίνη C γνωρίζουμε ότι διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, της πρωτεΐνης που είναι απαραίτητη για την σφριγηλότητα της επιδερμίδας και ταυτόχρονα, ενώ ταυτόχρονα έχει έντονη αντιοξειδωτική δράση, λειαίνει τις λεπτές γραμμές και προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία. Συνεπώς, συμβάλλει σημαντικά σε ένα νεανικό και λαμπερό δέρμα.
Μην ξεχνάτε ότι ο οργανισμός από μόνος του δεν μπορεί να παράγει και να αποθηκεύει βιταμίνη C, γι’ αυτό είναι σημαντικό να αναπληρώσετε αυτή την ανάγκη μέσω της κατάλληλης διατροφής. Προσθέστε τους σπόρους του ροδιού στη σαλάτα ή το γιαούρτι σας ή προτιμήστε τους με τον παραδοσιακό τρόπο: σκέτους.
Δείτε επίσης
- Τα χρέη του ΠΑΣΟΚ έφθασαν τα 507 εκατ ευρώ - Ποιοι θα μας …σώσουν!
- Από τις “νίκες” στο φιάσκο…
- H Κυρηναϊκή στο πέρασμα του χρόνου
- Ντροπή για τη χώρα: Η Κρήτη ως καθρέφτης της αποτυχίας στη μεταναστευτική πολιτική
- Μετρώντας αντίστροφα για να βαφτιστεί και το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ... σκευωρία
Σχετικά άρθρα
- «Τέλος τα γκρίζα μαλλιά»: Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι βρήκαν το φάρμακο κατά της γήρανσης
- Μεγιστάνες επενδύουν τεράστια ποσά στην αντιγήρανση - Θέλουν να ζήσουν περισσότερο
- Υγεία: Τι επιβραδύνει τη γήρανση κατά 6 χρόνια;
- Οι ευεργετικές ιδιότητες του ροδιού στην αντιμετώπιση της εξάρτησης από οπιοειδή
- Ρόδι: Πώς το διαλέγουμε, πώς το κόβουμε και πώς το συντηρούμε