Πώς να ξεχωρίσεις το ώριμο καρπούζι
4 τεχνικές για να διαλέγεις πάντα το καλύτερο καρπούζι
Ήξερες ότι...
Τα καρπούζια δεν ωριμάζουν μετά τη συγκομιδή όπως κάνουν άλλα φρούτα πχ οι μπανάνες;
Σίγουρα θα έχεις δει κάποιους να χτυπουν το καρπούζι πριν το αγοράσουν. Γιατί το κάνουν αυτό; Ακριβώς επειδή με αυτόν τον τρόπο ξεχωρίζουν αν είναι άγουρο ή ώριμο. Μάθε όλες τις τεχνικές για να επιλέγεις το πιο γλυκό κι ώριμο καρπούζι.
1. Άκου τον ήχο
Το ώριμο καρπούζι κάνει ένα κούφιο ήχο όταν το χτυπάμε με τα δάχτυλά μας ενώ το άγουρο όχι. Επειδή όμως η τεχνική αυτή μπορεί να σου φαίνεται κάπως δύσκολη σου αποκαλύπτουμε μερικά ακόμη μυστικά για να μπορείς κι εσύ με ευκολία να ξεχωρίσεις το ώριμο-γλυκό καρπούζι.
2. Δες το κοτσάνι
Γύρνα το καρπούζι και δες τι χρώμα έχει στο σημείο που ακουμπούσε στο χώμα, απ΄όπου και κόπηκε. Αν είναι πράσινο, το καρπούζι μάλλον είναι άγουρο ακόμη. Αν το χρώμα φέρνει προς κίτρινο ή λευκό. έχει ωριμάσει.
3. Είναι βαρύ ή ελαφρύ;
Το ώριμο καρπούζι συνήθως είναι πιο βαρύ από το άγουρο. Πιάσε στο χέρι δύο καρπούζια με ίδιο περίπου μέγεθος και ζυγισέ τα με το χέρι σου.
4. Είναι συμμετρικό ή όχι;
Δεν έχει σημασία το σχήμα του καρπουζιού, αν είναι οβάλ ή στρογγυλό αλλά η συμμετρία.
Πηγή:womenonly.gr/msn.com
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις