Με αρνητικό πρόσημο και πτώση της τάξης του -4,28% έκλεισε για τις κρητικές εξαγωγές το 2014 σε σχέση με το 2013, η συνολική αξία των οποίων έφτασε τα 536 εκατ. ευρώ, έναντι των 560 εκατ. ευρώ το περυσινό αντίστοιχο διάστημα.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, «οι επιδόσεις των εξαγωγών της Κρήτης ξεπέρασαν τις προβλέψεις, με δεδομένο ότι κατά το 9μηνο του 2014 η μείωση είχε αγγίξει σχεδόν το 11%, λόγω κυρίως της πάνω από 70% μειωμένης παραγωγής ελαιολάδου κατά την περυσινή ελαιοκομική περίοδο.
Οι προσπάθειες των εξαγωγέων του νησιού παίρνουν σάρκα και οστά και, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και έχουμε θέσει στην Πολιτεία, η Κρήτη αναδεικνύεται ως μία από τις πιο δυναμικές εξαγωγικές Περιφέρειες της Ελλάδας».
Πηγή: neakriti.gr
Δείτε επίσης
- Στα τάρταρα η ύπαιθρος: Σε απόγνωση αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι της Κρήτης
- ΟΠΕΚΕΠΕ, επιδοτήσεις, αποζημιώσεις: Η οργή των αγροτών «πνίγει» την κυβέρνηση
- Τσιάρας: Πότε πληρώνονται οι περσινές εκκρεμότητες και το Μέτρο 23
- Εκδήλωση Περιφέρειας για το Κρητικό λάδι: αυστηρότατοι οι όροι και προδιαγραφές!
- Περιφέρεια Κρήτης: Την Πέμπτη ο 2ος ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΟΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΨΕΚΑΣΜΟΣ δακοκτονίας στον τομέα ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ