Ψητή φέτα τυλιγμένη σε αμπελόφυλλα

  23 July, 2025 ΑΡΘΡΑ
Ψητή φέτα τυλιγμένη σε αμπελόφυλλα

Υλικά

Για την τυλιχτή φέτα

20 αμπελόφυλλα φρέσκα ή από βαζάκι
1 κομμάτι φέτα, 200 γρ. περίπου
1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
½ κουτ. γλυκού ρίγανη
μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα

Για την κρύα σάλτσα ντομάτας

1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
2 κουτ. γλυκού βαλσαμική κρέμα
3 κουτ. σούπας μαϊντανό
αλάτι, μαύρο πιπέρι

 

 

Διαδικασία
Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει ρίχνουμε σε δύο δόσεις και ζεματάμε τα φρέσκα αμπελόφυλλα για 10΄. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι. Τα ακουμπάμε σε μπόλικο χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.

Βήμα 2

Απλώνουμε τα αμπελόφυλλα σε καθαρό πάγκο εργασίας, το ένα κατά το ήμισυ πάνω στο άλλο, ώστε να κλείσουμε μέσα τη φέτα, σαν δεματάκι. Ακουμπάμε μέσα το κομμάτι της φέτας, πασπαλίζοντας με πιπέρι, μπούκοβο και ρίγανη και από τις δύο πλευρές.

Βήμα 3

Κλείνουμε καλά και πιέζουμε ελαφρά να φύγουν τα περιττά υγρά. Αλείφουμε τα φύλλα εξωτερικά με ελαιόλαδο και ψήνουμε το πακετάκι για 10΄ περίπου από την κάθε πλευρά στη σχάρα ή σε καυτό σχαροτήγανο ή σε καλά προθερμασμένο φούρνο. Δεν θέλουμε να λιώσει η φέτα αλλά να ζεσταθεί καλά και να μαλακώσει.

Βήμα 4

Σάλτσα: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά. Σερβίρουμε αμέσως σε πιάτο την ψητή φέτα και γύρω προσθέτουμε τη σάλτσα

 

  23 July, 2025 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα