Ψάρι πλακί στο φούρνο
Υλικά
Για το ψάρι στο φούρνο
1 φαγκρί 1.200 γρ.
2 ξερά κρεμμύδια
2 σκελ. σκόρδο
2 πατάτες
2 κολοκύθια
2 χρωματιστές πιπεριές
3 ντομάτες ώριμες
3 φέτ. ντομάτας επιπλέον για το ψάρι
1 καρότο
½ φλ. ελαιόλαδο
½ ματσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το ψάρι, το αλατίζουμε μέσα και έξω και το αφήνουμε σε σουρωτήρι σκεπασμένο στο ψυγείο.
Πλένουμε και καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά, κόβουμε τις πιπεριές στα τέσσερα, σε μεγάλα κομμάτια και τα υπόλοιπα σε λεπτές φέτες.
Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα ταψί σε λεπτή στρώση.
Προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, για 35 λεπτά.
Λαδώνουμε εξωτερικά το φαγκρί και το ακουμπάμε πάνω στα μισοψημένα λαχανικά.
Τοποθετούμε λεπτές φέτες ντομάτας στην επιφάνεια του ψαριού, το περιχύνουμε με τα υγρά του ταψιού και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25 λεπτά ακόμα.
Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά εκτός φούρνου για να πιει τα υγρά του και σερβίρουμε.
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
Σχετικά άρθρα
- Εσείς τι θα μαγειρέψετε στα εορταστικά τραπέζια αυτών των ημερών;
- Τα πουλερικά των Χριστουγέννων: 4 γιορτινές συνταγές από τον Χριστόφορο Πέσκια
- 20 συνταγές με τις πατάτες πρωταγωνιστές και όχι σε δεύτερο ρόλο
- Μελομακάρονα: Oι 18 καλύτερες συνταγές μας για το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων
- Λαχανοντολμάδες με ολίγη πανσέτα, πάπρικα και μαραθόσπορο