Ψάχνει λύσεις για το  κατεστραμμένο οδικό δίκτυο ο Δήμος Γόρτυνας

mesaralive.gr  27 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ψάχνει λύσεις για το  κατεστραμμένο οδικό δίκτυο ο Δήμος Γόρτυνας

φωτο:mesaralive.gr

Στους ιδιώτες και στη μίσθωση μηχανημάτων προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξύτατο πρόβλημα της αγροτικής οδοποιίας καταφεύγει τελικά ο Δήμος της Γόρτυνας, καθώς οι πιέσεις από τους δημότες που διαμαρτύρονται για την κατάσταση των δρόμων αλλά και από τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων έχουν γίνει αφόρητες.

Με δεδομένη την έλλειψη εγκεκριμένου  προϋπολογισμού για το 2015 και καθώς εκπνέει και η δίμηνη παράταση, που είχε αρχικά δοθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών στις 31 Μαΐου,  η δημοτική αρχή βλέποντας να εξαντλούνται τα περιθώρια ανοχής, πήρε αυτή την απόφαση  η οποία συνοδεύεται και από το ανάλογο ρίσκο, καθώς οι ιδιώτες που θα αποδεχτούν τη μίσθωση των μηχανημάτων τους δεν θα μπορούν τουλάχιστον άμεσα να πληρωθούν.

Την πρόταση μίσθωσης ιδιωτικών μηχανημάτων για την διάνοιξη, τον καθαρισμό και την συντήρηση των αγροτικών δρόμων, εισηγήθηκε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης 20 Μαΐου ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Νίκος Σχοιναράκης, «έχοντας επίγνωση της δύσκολης κατάστασης στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Δήμος», όπως είπε, «της αδυναμίας της κεντρικής πολιτείας να εγκρίνει άμεσα έκτακτη επιχορήγηση και των κακών καιρικών συνθηκών που κατέστρεψαν φέτος ολοσχερώς τους αγροτικούς δρόμους».

«Η επέμβαση και αποκατάσταση των δρόμων είναι αναγκαία και επιβεβλημένη», συνέχισε ο Δήμαρχος, «γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να συμβεί κάποιο ατύχημα στην προσπάθεια κάποιων δημοτών να φτάσουν στις περιουσίες τους για να τις καλλιεργήσουν.

Είμαστε αναγκασμένοι για να εξυπηρετήσουμε τους δημότες που διαμαρτύρονται και για να αποτρέψουμε τα χειρότερα να προχωρήσουμε στη μίσθωση ιδιωτικών μηχανημάτων, αφού τα καύσιμα εξαντλούνται και σε λίγο καιρό δεν θα έχουμε για να κινήσουμε ούτε τα απορριμματοφόρα», δήλωσε ο κ. Σχοιναράκης.

 

Βοήθεια από το Στρατό

Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε αναφορικά με το ζήτημα της συντήρησης της αγροτικής οδοποιίας να προβεί σε δύο ακόμα ενέργειες:

Η πρώτη είναι να υποβληθεί προς την 126 Σμηναρχία Μάχης αίτημα για την παραχώρηση των μηχανημάτων, που έχει στη διάθεσή του ο Στρατός ( κρέιντερ,  φορτωτές, τσαπάκια, κλπ) όπως και στην διάθεση 30.000 λίτρων καυσίμων (πετρελαίου) από τη ΣΕΑΠ Ηρακλείου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν άμεσα οι ανάγκες του Δήμου. Μάλιστα το σχετικό αίτημα θα κοινοποιηθεί και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η δεύτερη ενέργεια αφορά την πρόσκληση του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γόρτυνας προκειμένου να του εκθέσουν την κατάσταση που επικρατεί με τους αγροτικούς δρόμους, καθώς ο κόσμος έχει απελπιστεί από την αναμονή και πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας.

Αποφασίστηκε λοιπόν να αποταθούν συνολικά ως Δήμος στην Περιφέρεια Κρήτης και όχι μεμονωμένα ο καθένας χωριστά, μήπως και υπάρξει δυνατότητα εξασφάλισης έκτακτης χρηματοδότησης για το σκοπό αυτό.

 

mesaralive.gr  27 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα