Πρώτος μάρτυρας ο πατέρας Ξυδάκης στη δίκη για το μακελειό στον Προφήτη Ηλία

  06 October, 2017 ΚΟΣΜΟΣ
Πρώτος μάρτυρας ο πατέρας Ξυδάκης στη δίκη για το μακελειό στον Προφήτη Ηλία

Ξυπνούν πάλι οι μνήμες της τραγικής υπόθεσης

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία για την δίκη σε δεύτερο βαθμό για το μακελειό στον Προφήτη Ηλία, με θύματα τον 34χρονο Πρίαμο Ξυδάκη και τον 64χρονο Μανόλη Σταυρουλάκη!

Όπως έγραψε χτες το Cretalive, πρώτος μάρτυρας που θα καταθέσει είναι ο πατέρας του Πρίαμου, Γιάννης Ξυδάκης.

Πρωτόδικα το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 54χρονο κρεοπώλη για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος του Πρίαμου Ξυδάκη, ενώ για τον θάνατο του Σταυρουλάκη κρίθηκε ένοχος για  ανθρωποκτονία από ενσυνείδητη αμέλεια. 

Για την περίπτωση του 64χρονου είχε μειοψηφήσει  ο πρόεδρος της έδρας, ο οποίος είχε την άποψη ότι ο κατηγορούμενος θα έπρεπε να κηρυχθεί ένοχος σύμφωνα με το κατηγορητήριο. 

Συνολικά στον 54χρονο επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία του Ξυδάκη και κατά συγχώνευση ποινή οχτώ ετών για τον θάνατο του Σταυρουλάκη  και για τις κατηγορίες της παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.  Στον 38χρονο αδελφό του, ο οποίος κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του πατέρα Ξυδάκη  επιβλήθηκε κατά συγχώνευση ποινή κάθειρξης 14 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό όρους, ενώ ο τρίτος αδελφός κηρύχθηκε αθώος. 

 Για την περίπτωση του Σταυρουλάκη έχει ασκηθεί έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης μετά από αίτημα της οικογένειας του θύματος.

 

cretalive.gr

 

  06 October, 2017 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα