Πρωταγωνίστρια η Κρήτη σε αεροπορικές αφίξεις και διεθνή τουριστικά βραβεία

cretalive.gr  07 October, 2024 ΑΡΘΡΑ
Πρωταγωνίστρια η Κρήτη σε αεροπορικές αφίξεις και διεθνή τουριστικά βραβεία

Στην κορυφαίες θέσεις της κατάταξης με τα καλύτερα νησιά της Ευρώπης βρίσκεται η Κρήτη, όπως αυτό αποτυπώνεται στα βραβεία 2024 Readers' Choice Awards, που βασίζονται στις προτιμήσεις του ταξιδιωτικού κοινού από όλο τον κόσμο και αναγνωστών του κορυφαίου ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Traveller.

Συγκεκριμένα η Κρήτη βρίσκεται στην 4η θέση, με τα ελληνικά νησιά να έχουν την τιμητική τους, αφού 7 συμπεριλαμβάνονται στη συγκεκριμένη λίστα. Εστιάζοντας στα ελληνικά νησιά που οι αναγνώστες του περιοδικού ανέδειξαν στις προτιμήσεις τους, αυτά είναι η Πάρος (3η θέση), η Σκιάθος (5η), η Ρόδος (7η), η Ζάκυνθος (12η), η Κέρκυρα (17η) και η Σαντορίνη στην (18η).

Τα ελληνικά νησιά με τα εξαιρετικά τους καταλύματα έχουν κεντρίσει το διεθνές κοινό, αφού οι αυθεντικές εμπειρίες που προσφέρουν εξακολουθούν να προσελκύουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο, όπως τονίζεται. Εστιάζοντας στην Κρήτη την ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, με βάση τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το ΙΝΣΕΤΕ για το οκτάμηνο του 2024, ξεπέρασε κάθε προσδοκία η εξέλιξη των αεροπορικών αφίξεων.

Συγκεκριμένα οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου του 2024 στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου καταγράφηκαν 2,8 εκατ. διεθνείς αφίξεις, παρουσιάζοντας αύξηση 5,8% ή 153 χιλ περισσότερες αφίξεις σε σχέση με πέρυσι. Την ίδια στιγμή στο αεροδρόμιο των Χανίων καταγράφηκαν 1,1 εκατ. διεθνείς αφίξεις, παρουσιάζοντας αύξηση αύξηση 7,6% ή 80 χιλ περισσότερες αφίξεις σε σχέση με το 2023.

Αντίστοιχα ανοδική ήταν και η αφίξεις εσωτερικού για την Κρήτη το εξεταζόμενο διάστημα, αφού στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου καταγράφηκαν 560 χιλ. αφίξεις πετυχαίνοντας αύξηση 11% σε σχέση με πέρυσι, ενώ στα Χανιά καταγράφηκαν 300 χιλ. αφίξεις, σημειώνοντας αύξηση 8,3%.

Σε κάθε περίπτωση η Κρήτη και του φθινοπωρινούς μήνες κινείται με πολύ καλούς ρυθμούς στις αφίξεις, ενώ ήδη πολλές τουριστικές μονάδες έχουν ανακοινώσει ότι θα παρατείνουν την λειτουργία τους στα μέσα Νοεμβρίου, απόρροια της ζήτησης που έχει το νησί στις διεθνείς αγορές.

 

cretalive.gr  07 October, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα