“Προτεραιότητα το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων”

  21 January, 2021 ΑΡΘΡΑ
“Προτεραιότητα το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων”

Τα ανοιχτά σχολεία σε όλες τις βαθμίδες είναι προτεραιότητα της Κυβέρνησης - Τι δήλωσε ο Χρήστος Ταραντίλης

Με βασική προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θέλει να προχωρήσει η κυβέρνηση, όπως επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, στην τακτική ενημέρωση. Μάλιστα, εξέφρασε την αγωνία των Αρχών για το άνοιγμα σε γυμνάσια και λύκεια, η οποία ωστόσο θα καθοριστεί και από την εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων την Παρασκευή. Την ίδια θέση είχε άλλωστε εκφράσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, τονίζοντας ότι το επόμενο βήμα για την άρση του lockdown θα αφορά τα σχολεία. Ετσι το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων όπως έχεις αναφερθεί και σε ρεπορτάζ του ethnos.gr, αναμένεται να γίνει την 1η Φεβrουαρίου. 

«Είναι προφανές πως διανύουμε ένα κρίσιμο διάστημα στη διάρκεια του οποίου συνεχίζεται η άμυνα όσο και η επιχείρηση "Ελευθερία"», ανέφερε αρχικά και συνέχισε: «Εφαρμόζεται το κυλιόμενο σχέδιο σύμφωνα με το οποίο τα επιδημιολογικά δεδομένα των 7 προηγούμενων ημερών θα καθορίζουν τις επόμενες αποφάσεις. Αυτές, θα ανακοινώνονται κάθε Παρασκευή από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Ν. Χαρδαλιά. Προτεραιότητα της Κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα, όπως τόνισε την Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, στη Βουλή ο πρωθυπουργός - είναι το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων».

«Έχουμε μεγάλη αγωνία για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων, καθώς η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον φυσικό χώρο διδασκαλίας, όσο πετυχημένη κι αν είναι. Γι' αυτό κιόλας εκφράζουμε την αγωνία μας και σε κάθε περίπτωση θα έχουμε την εισήγηση της επιτροπής αύριο».

Όσον αφορά την επιχείρηση «Ελευθερία», ο κ. Ταραντίλης είπε: «Όσα περισσότερα εμβόλια έρχονται, τόσο περισσότεροι εμβολιασμοί θα γίνονται, φροντίζοντας πάντα να υπάρχει ένα απόθεμα, ώστε να είναι εξασφαλισμένη για όλους η δεύτερη δόση. Προκειμένου να μην χάνεται κανένα εμβόλιο, δημιουργήθηκε μηχανισμός αναπλήρωσης. Αυτό σημαίνει ότι οι δόσεις από ραντεβού που δεν γίνονται, θα διατίθενται αμέσως στις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας, που θα έχουν τη δυνατότητα άμεσης ανταπόκρισης. Επιπροσθέτως, ήδη από χθες προστέθηκαν στον μηχανισμό 65 Κέντρα Υγείας και 144 νέα σημεία εμβολιασμού», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όσον αφορά το ευρωπαϊκό συμβούλιο, σήμερα ο πρωθυπουργός θα θέσει τρία επιμέρους ζητήματα σχετικά με την ταχύτερη έγκριση εμβολίων της AstraZeneca, την πίεση προς την Pfizer για επιτάχυνση εμβολίων, και ου πιστοποιητικού εμβολιασμού με στόχο την ευκολότερη μετακίνηση από κράτος σε κράτος. «Στόχος δεν είναι να χωρίσουμε τους πολίτες σε όσους έχουν εμβολιαστεί και μη», διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

  21 January, 2021 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα