Προσοχή στις ηλεκτρονικές αγορές

  23 December, 2019 ΑΡΘΡΑ
Προσοχή στις ηλεκτρονικές αγορές

Προειδοποιεί η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Βρισκόμαστε ενόψει εορταστικής περιόδου και είναι σίγουρο ότι πολλοί καταναλωτές ,θα επιλέξουν το διαδίκτυο, για να κάνουν τις αγορές τους.

Στα πλαίσια καταγγελιών και ερωτήσεων που έλαβε η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, εξέδωσε ανακοίνωση, παραχωρώντας συμβουλές για τις ηλεκτρονικές αγορές.

«Επειδή δεν είναι λίγες οι καταγγελίες των καταναλωτών, που φθάνουν στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, για παράδειγμα σε σχέση με τον τρόπο παρουσίασης των τιμών και των ειδικών προσφορών, είτε είχαν υπόνοιες ότι οι ειδικές προσφορές δεν ήταν γνήσιες, είτε διαπίστωσαν ότι ο τρόπος με τον οποίο υπολογιζόταν η μειωμένη τιμή δεν ήταν σαφής, οι καταναλωτές πρέπει να προσέχουν πριν ολοκληρώσουν την διαδικτυακή αγορά τους τα εξής:

 

Τα χαρακτηριστικά του προϊόντος

Την τελική τιμή του προϊόντος, περιλαμβανομένων των φόρων του κόστους παράδοσης, τυχόν τελών κράτησης, ή οποιαδήποτε άλλη χρέωση.

Το δικαίωμα υπαναχώρησης τρόπους πληρωμής.

Την εναλλακτική επίλυση διαφορών

Τις τυχόν εκπτώσεις και/ή προσφορές

Εάν λείπουν αυτά τα στοιχεία, ή κάποια από αυτά τα στοιχεία, από έναν ιστότοπο, ΔΕΝ ολοκληρώνουμε την αγορά μας. Οι αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, που βλάπτουν τους καταναλωτές, πρέπει να σταματήσουν.

Επίσης διαπιστώθηκαν παρατυπίες σε σχέση με τον τρόπο παρουσίασης των πληροφοριών που αφορούν το δικαίωμα υπαναχώρησης των καταναλωτών και το βασικότερο όταν η πληρωμή γίνεται με κούριερ, κανένα φορολογικό στοιχείο (τιμολόγιο , απόδειξη λιανικής πώλησης)

Επιπλέον, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, όταν πραγματοποιούν αγορές, από ιστότοπους εκτός Ε.Ε. (Τουρκία, Κίνα, Ινδία, Καναδάς κ.λπ.)

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι πάνω από τα μισά μη ασφαλή προϊόντα, που κυκλοφόρησαν στην ευρωπαϊκή αγορά το 2018, προέρχονταν από την Κίνα.

Επειδή, όμως, ποτέ η αγορά δε θα είναι τέλεια, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης. συνιστά, στους καταναλωτές, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν αγοράζουν προϊόντα, από ιστότοπους εκτός Ε.Ε.

Τέλος ,για καταγγελίες συνιστούμε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή (1520) και  τις Πιστοποιημένες Ενώσεις Καταναλωτών».

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις

Σχετικά άρθρα

  23 December, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα