Προοπτικές ανάπτυξης για το Λιμάνι του Κόκκινου Πύργου Τυμπακίου

Σοφία Πλουτινάκη  17 January, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Προοπτικές ανάπτυξης για το Λιμάνι του Κόκκινου Πύργου Τυμπακίου

Φωτο: mesaralive.gr

Ανοίγει όπως όλα δείχνουν ο «δρόμος» για την ανάπτυξη του Λιμανιού του Κόκκινου Πύργου Τυμπακίου.

Προβλήματα όπως η προσάμμωση, η αδυναμία ένταξης σε κάποιο πρόγραμμα, οι υποδομές που υπολείπεται το αλιευτικό καταφύγιο Κόκκινου Πύργου Τυμπακίου, τέθηκαν επί τάπητος στην σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Φαιστού, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστου Λαμπρίδη. Τον κ. Λαμπρίδη συνόδευε ο Πρόεδρος του ΟΛΗ κ. Απόλλωνας Φιλιππής και στελέχη του ΟΛΗ και του Υπουργείου Ναυτιλίας. Στο Δημαρχείο  τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Αρμουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης που είχε φτάσει στο Δημαρχείο νωρίτερα,  ο Πρόεδρος του ΔΣ Φαιστού κ. Γιάννης Νικολακάκης, αντιδήμαρχοι και στελέχη του Μεσαρίτικου Δήμου, ενώ αμέσως μετά τη σύσκεψη τα στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας μαζί με το Δήμαρχο και αιρετούς του Δήμου Φαιστού επισκέφτηκαν τον Κόκκινο Πύργο.

Από τα σημαντικά της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Φαιστού, ήταν το γεγονός ότι με υπουργική απόφαση το αλιευτικό καταφύγιο του Κόκκινου Πύργου φεύγει από τον ΟΛΗ και θα μπορεί να ενταχθεί στο Λιμενικό Ταμείο του Δήμου Φαιστού. Κάτι που σημαίνει ότι θα μπορεί να διεκδικήσει χρηματοδοτήσεις για την βελτίωση των υποδομών του και την ανάπτυξή του μέσα και από «εργαλεία» που δίνει το νέο νομοσχέδιο. Τόσο από την πλευρά του Δημάρχου Φαιστού κ. Γ. Αρμουτάκη, όσο και από την πλευρά της Γραμματέα του Δήμου Φαιστού κ. Μαρίας Σοφουλάκη, τονίστηκε η ανάγκη χρηματοδότησης για να γίνουν υποδομές στο αλιευτικό καταφύγιο και να αντιμετωπιστούν τα υπάρχοντα  προβλήματα.

 

Το Λιμάνι του Νότου

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι έγινε μεγάλη συζήτηση και για το Λιμάνι του Νότου, ως εμπορικό, τουριστικό και όχι ως σταθμός εμπορευματοκιβωτίων. Μάλιστα τονίστηκε ότι πρόκειται για ένα θέμα που είναι αναγκαίο να πάει βήμα βήμα και βάση μελέτης. Στην σύνταξη μιας τέτοια μελέτης που θα δείξει τις δυνατότητες της περιοχής για ένα τέτοιο Λιμένα, φάνηκε θετικός ο κ. Λαμπρίδης,  τονίζοντας «θα πρέπει να το μελετήσουμε, να δούμε αυτό που  θέλουμε να κάνουμε, αν θα είναι αποτελεσματικό, δώσαμε κάποια «όπλα» με το νομοσχέδιο, σχεδιάζουμε, βάζουμε στόχους και προχωράμε».

 

Σοφία Πλουτινάκη  17 January, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα