Προκριματικα Μουντιάλ: “Χρυσό” τρίποντο για την Εθνική στη Γεωργία! (HL)

  10 October, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Προκριματικα Μουντιάλ: “Χρυσό” τρίποντο για την Εθνική στη Γεωργία! (HL)

Ένα χέρι του Γκιορμπελίτζε στο φινάλε του ματς έδωσε την ευκαιρία στην Ελλάδα να βρει το πολυπόθητο γκολ που έψαχνε επί 90 λεπτά και να φύγει με μια πολύτιμη νίκη από το Μπατούμι. Η αήττητη, έπειτα από πέντε αγωνιστικές, Εθνική επικράτησε 2-0 της Γεωργίας στο Μπατούμι για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, παρέμεινε σε τροχιά... Κατάρ και πηγαίνει στη Σουηδία για έναν τελικό απέναντι στους Σκανδιναβούς την ερχόμενη Τρίτη (12/10, 21.45). Η ομάδα του Τζον Φαν 'τ Σχιπ σκόραρε στο 90' με τον Μπακασέτα και στο 95' με τον Πέλκα και πανηγύρισε μια σημαντική εκτός έδρας νίκη, τη δεύτερη συνεχόμενη μετά τη νίκη επί των Σουηδών στο ΟΑΚΑ.

 

Πίεσε αλλά δυσκολεύτηκε

Η Ελλάδα ήταν ανώτερη καθόλη τη διάρκεια του ματς αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά μολονότι κατέγραψε τριπλάσιες τελικές προσπάθες από τη Γεωργία. Στο 13' η Γαλανόλευκη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα όμως το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο Ανδρούτσος προτού πασάρει στον Παυλίδη που σκόραρε, η μπάλα βγήκε άουτ, ενώ ο Τζαβέλλας απείλησε με κεφαλιά που απέκρουσε ο Λόρια στο 24'. Στο διάστημα 5'-40' η Εθνική ήταν καλή και πίεσε πολύ τους Γεωργιανούς που άντεξαν και δεν δέχθηκαν γκολ.

Στο β' ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, η Ελλάδα έχασε τη φρεσκάδα της και η Γεωργία κατάφερε να φέρει το παιχνίδι εκεί που ήθελε. Όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα έληγε και πάλι στην ισοπαλία, όπως έγινε και στο ματς της πρεμιέρας στο ΟΑΚΑ (τότε το τελικό σκορ ήταν 1-1). Ήρθε όμως ένα ανέλπιστο δώρο για να λύσει τον γρίφο για την Εθνική μας. Στο 90' ο Μπακασέτας εκτέλεσε φάουλ, ο Γκιορμπελίτζε άπλωσε το χέρι του σε διεκδίκηση της κεφαλιάς με τον Μπουχαλάκη και ο διαιτητής έπειτα από εξέταση της φάσης στο VAR έδωσε το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Μπακασέτας (0-1).

Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr

Ο θρίαμβος και το ξέσπασμα της Εθνικής ολοκληρώθηκε στο 95', οπότε σε μια γρήγορη αντεπίθεση, ο Πέλκας βγήκε απέναντι στον Λόρια τον οποίο «κρέμασε» με ωραίο πλασέ διαμορφώνοντας το τελικό 0-2.

Γεωργία: Λόρια, Κακαμπάτζε, Κοτσολάβα, Ντβάλι, Γκλορμπελίτζε, Κανκάβα, Αμπουρτζάνια, Λομπανίτζε, Τσακβεντάτζε (60' Γκβίλια), Κβαρατσκέλια, Μικετάντζε (60' Οκριασβίλι).

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Σιώπης (85' Μάνταλος), Μπακασέτας, Παυλίδης (46' Πέλκας), Μασούρας (78' Τζόλης).

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Σουηδία επικράτησε 3-0 του Κοσόβου στη Σόλνα και πλέον περιμένει την Εθνική μας στον «τελικό» της Τρίτης (12/10, 21.45) σε ένα ματς που θα μεταδοθεί στο OPEN.

Η βαθμολογία

1. Ισπανία 13  (6 αγώνες)

2. Σουηδία 12 (5 αγώνες)

3. Ελλάδα 9 (5 αγώνες)

4. Κόσοβο 4 (5 αγώνες)

5. Γεωργία 1 (6 αγώνες)

Τα επόμενα ματς

Σουηδία - Ελλάδα (12/10, 21:45, OPEN TV)

Ελλάδα - Ισπανία (11/11, 21:45)

Ελλάδα - Κόσοβο (14/11, 21:45)

 

  10 October, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα