Πρόγραμμα περίθαλψης αδέσποτων ζώων  στο Δ. Φαιστού

mesaralive.gr  30 September, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Πρόγραμμα περίθαλψης αδέσποτων ζώων  στο Δ. Φαιστού

Ο Δήμος Φαιστού έχοντας στο πλευρό του τα φιλοζωικά σωματεία Messara Cares και Agia Marina Donkey Sanctuary καθώς και εθελοντές, υλοποιεί πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Όπως αναφέρεται από το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Φαιστού «Στόχος μας είναι να καταγράψουμε, να στειρώσουμε ,να εμβολιάσουμε και να αποπαρασιτώσουμε τα αδέσποτα του Δήμου, συμβάλλοντας στην ευζωία τους αλλά και στη διασφάλιση της Δημόσιας υγείας. Παράλληλα θα ληφθεί πρόνοια για την καθημερινή σίτιση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς τοποθετώντας ταΐστρες  σε διάφορα σημεία των οικισμών.

Είναι αυτονόητo ότι όλα τα ζώα που έχει διαχειριστεί ο Δήμος  διατίθενται για υιοθεσία σε όποιον έχει τη διάθεση να βάλει στη ζωή του ένα αδέσποτο , χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση απέναντι στο Δήμο.

Ωστόσο απαραίτητη προϋπόθεση για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα των αδέσποτων είναι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και οι ιδιοκτήτες  δεσποζόμενων ζώων. Συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες έχουν την υποχρέωση να φροντίζουν για τη σήμανση, την καλή υγεία του ζώου τους, καθώς και για τη στείρωσή τους.

Ο Δήμος προτίθεται να συνεχίσει το πρόγραμμα τις επόμενες χρονιές με τη συνδρομή των φιλοζωικών σωματείων και των εθελοντών, των οποίων ο ενθουσιασμός και η διάθεση για προσφορά είναι ανεκτίμητη και τους ευχαριστούμε».

 

mesaralive.gr  30 September, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα