Προβλήματα παραβατικότητας στο Δήμο Γόρτυνας!

  20 February, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Προβλήματα παραβατικότητας στο Δήμο Γόρτυνας!

Ο κ. Σχοιναράκης περιέγραψε την εικόνα που υπάρχει στο Δήμο από πλευράς εγκληματικότητας, ζητώντας αύξηση της αστυνόμευσης αλλά και τη λειτουργία αστυνομικού τμήματος στην Αγία Βαρβάρα.

Τα προβλήματα παραβατικότητας και μικροεγκληματικότητας που υπάρχουν στο Δήμο Γόρτυνας συζήτησαν χθες στη συνάντηση που είχαν στο Δημαρχείο του Δήμου Γόρτυνας ο Δήμαρχος κ. Νίκος Σχοιναράκης με το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή της Περιφέρειας Κρήτης κ. Μιχάλη Καραμαλάκη.

 Ο κ. Σχοιναράκης περιέγραψε την εικόνα που υπάρχει στο Δήμο από πλευράς εγκληματικότητας, ζητώντας αύξηση της αστυνόμευσης αλλά και τη λειτουργία αστυνομικού τμήματος στην Αγία Βαρβάρα. Υπενθυμίζεται ότι κατά το παρελθόν στην Αγία Βαρβάρα υπήρχε αστυνομικός σταθμός, ο οποίος δεν υφίσταται τα τελευταία χρόνια.

«Ζητήσαμε τη συνάντηση με τον επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη για τρεις λόγους» μας είπε ο δήμαρχος και πρόσθεσε: «καταρχάς ανησυχούμε για την έντονη παραβατικότητα που αντιμετωπίζουμε και τις μικροκλοπές που σημειώνονται. Σκοπός μας ήταν να ενημερώσουμε τον κ. Καραμαλάκη για τα χωριά όπου υπάρχει έντονη παραβατικότητα και να ζητήσουμε την εντονότερη αστυνόμευση. Σημειώνονται σε καθημερινή σχεδόν βάση κλοπές ζώων, ελαιολάδου κοκ. Ένα από αυτά τα χωριά είναι για παράδειγμα ο Αμπελούζος».

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του ίδιου, ο δεύτερος λόγος που ζητήθηκε αυτή η συνάντηση αφορούσε στα προβλήματα που υπάρχουν με τους κτηνοτρόφους της περιοχής. «Τιμούμε και σεβόμαστε τη συγκεκριμένη επαγγελματική ομάδα, όμως κι εκείνοι θα πρέπει να σέβονται τη φυτική παραγωγή των αγροτών μας. Δυστυχώς, η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη σε οπωροκηπευτικά και σε ελιές. Το πρόβλημα είναι σύνθετο, αφού αρμόδια υπηρεσία δεν είναι μόνο η αστυνομία, αλλά και το δασαρχείο, καθώς και ο Δήμος».

Τέλος, ο τρίτος λόγος της συνάντησης αφορούσε στο αίτημα που υπέβαλε ο κ. Σχοιναράκης για τη λειτουργία αστυνομικού τμήματος στην Αγία Βαρβάρα και τη στελέχωσή του με το απαραίτητο προσωπικό. «Εμείς παραχωρούμε όποιο χώρο επιλέξουν για να λειτουργήσει αστυνομικό τμήμα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Η δημοτική Αρχή αναμένεται να συναντηθεί και με τους βουλευτές του Ηρακλείου, προκειμένου να τους ενημερώσει για όλα τα παραπάνω, ενώ θα επιδιώξει και συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

 Πηγή: www.patris.gr - Του Θάνου Περβολαράκη

 

  20 February, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα