Προβλήματα και στο Τυμπάκι απο την κακοκαιρία
Τον προβληματισμο του εξέφρασε με ανοιχτη επιστολή που συνοδεύεται και απο χαρακτηριστικές φωτογραφίεςτου ο κ.Εμμανουήλ Παπαδοσπυριδάκης που μιλάει για την αναγκαιότητα εξέυρεσης άμεσης λύσης απο τις τοπικές αρχές.
Αναλυτικά όσα αναφέρει:
Με τις πρώτες βροχές που όλοι μας λαχταρούμε αναδεικνύονται τα καθημερινά προβλήματα της κάθε κοινότητας που ο εκάστοτε Πρόεδρος σε συνεργασία με την Δημοτική αρχή θα πρέπει να λύνει σε χρόνο μηδέν για την ασφάλεια και προστασία της υγείας των δημοτών της κάθε κοινότητας. Δυστυχώς όμως ο Πρόεδρος μεταθέτει την ευθύνη στον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο ο Αντιδήμαρχος στο Δημαρχο, ο Δήμαρχος στον Περιφερειάρχη κ.τ.λ. και έτσι όλοι έχουμε κάνει την δουλειά που οι έρμοι οι πολίτες τους ΑΝΕΘΕΣΑΝ να κάνουνε δίνοντάς τους την ψήφο τους. Όταν όμως κατεβαίνουν τα κυβερνητικά στελέχη δεν άκουσα κανένα Πρόεδρο ή Αντιδήμαρχο να τα θέτει αυτά τα προβλήματα οργανωτικής φύσεως.
Οι φωτογραφίες που σας στέλνω είναι από την βροχή των τελευταίων ημερών χθες και σήμερα στο Τυμπάκι. Τις ίδιες ακριβώς φωτογραφίες έχω ξανατραβήξει τον περασμένο μήνα. Ενημέρωσα τον πρόεδρο της κοινότητας Τυμπακίου τότε ο οποίος μου είπε ότι << αρμοδιότητα του είναι να ενημερώσει τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και το έκανε γιατί η τωρινή κυβέρνηση έχει αφαιρέσει τις αρμοδιότητες του προέδρου για επίλυση άμεσων τοπικών προβλημάτων >> γνωρίζουμε όμως ότι κάποιοι πρόεδροι σε άλλες κοινότητες με ευχαριστίες προς την Δημοτική αρχή έχουν επιλύσει προβλήματα σοβαρότατα σε χρόνο μηδέν. Επίσης με ενημέρωσε ότι για αυτό το πρόβλημα πρέπει να γίνει μελέτη για το που θα πάνε τα νερά και μετά θα δρομολογηθεί η λύση του. Θέλω όμως να ρωτήσω την Κοινοτική -- Δημοτική αρχή :
Όταν φύτεψαν τους φοίνικες και μπάζωσαν το χωράφι που απορροφούσε τα νερά έγινε μελέτη ;;
Η μελέτη αυτή έλεγε ότι για να φυτρώσουν οι φοίνικες το χωράφι έπρεπε να μπαζωθεί -- σηκωθεί τουλάχιστον 60cm ;;
Εάν το έστρωναν στο ίδιο ύψος και αφαιρούσαν τις πέτρες οι φοίνικες δεν θα έπιαναν ;;;
Ειμαι σίγουρος και το αποδεικνύει το αποτέλεσμα ότι κανένας δεν σκέφτηκε ή καλύτερα δεν πρόβλεψε το τι θα γίνει με τα βρόχινα νερά που θα πάνε και εάν θα επηρεάσουν τα διπλανά σπίτια και κατοίκους αυτών.
Από τις φωτογραφίες φαίνεται το σπίτι δίπλα στο δρόμο να είναι αποκλεισμένο με 50cm τουλάχιστο νερό στην πόρτα. το ίδιο έγινε και τον προηγούμενο μήνα και οι κάτοικοι αυτου του σπιτιού έμειναν μέσα αποκλεισμένοι. Μετά από δύο μέρες ήρθε ένας φορτωτής και έβγαλε τα νερά.Το ίδιο πρόβλημα θα υπάρχει όλο το χειμώνα εάν δεν δοθεί άμεση λύση.
Και ποια είναι αυτή ;;
1. Να ανοιχθεί ένα χαντάκι απορροής βρόχινων νερών και να γυρίσουν ξανά τα νερά στο χωράφι με τους φοίνικες το πολύ νερό δεν θα σαπίσει τους φοίνικες.
2. Εάν ο γεωπόνος του Δήμου δεν το εγκρίνει θα μπορούσε να σκαφτεί μέσα στο χωράφι μία λακούβα που θα πηγαίνουν εκεί όλα τα νερά και με ένα βάτραχο με φλωτέρ να στέλνει τα νερά στο κεντρικό δρόμο μέχρη να βρεθεί η τελική λύση.
Δείτε επίσης
- Μεσαρα: Έδώσε τέλος στη ζωή του μέσα στην αποθήκη του...
- Δήμος Φαιστού: Κάλεσμα στους πολίτες για ρύθμιση οφειλών
- Π.Σ Τυμπακίου: Επιστρέφει η Πλατεία των Ευχών !
- TOEB A’ ZΩΝΗ: Δημοσιεύθηκε ο ετήσιος απολογισμός
- Εορτασμός Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Δήμο Γόρτυνας
Σχετικά άρθρα
- Το Τυμπάκι γίνεται παγκόσμιος κόμβος στις τηλεπικοινωνίες
- Που έβρεξε περισσότερο σήμερα - Οι 8 περιοχές της Κρήτης με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
- ΤΥΜΠΑΚΙ (1941-1944) Στοιχεία από το Χρονικό μιας Μαρτυρικής Πόλης (Μέρος Β’)
- Στη Βουλή η στέγη των σχολείων στο Τυμπάκι
- Εορτή της Αγίας Αικατερίνης σήμερα- γιορτή και στον ομώνυμο ναό στο Τυμπάκι