Power Pass: Πότε καταβάλλεται η επιδότηση για το ρεύμα - Ερχεται το Fuel Pass 2

  13 July, 2022 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Power Pass: Πότε καταβάλλεται η επιδότηση για το ρεύμα - Ερχεται το Fuel Pass 2

Αγώνα δρόμου κάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι των αιτήσεων για το Power Pass και να ξεκινήσει την Παρασκευή η πίστωση της επιδότησης ρεύματος στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Συνολικά υποβλήθηκαν 2,8 εκατομμύρια αιτήσεις σε σύνολο 4 εκατομμυρίων νοικοκυριών που πληρούν το εισοδηματικό όριο των 45.000 ευρώ καθαρού οικογενειακού εισοδήματος. Σε περίπτωση που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικοί έλεγχοι έως μεθαύριο, τότε η πίστωση των λογαριασμών θα πραγματοποιηθεί στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας.

Οπως και να έχει, πάντως, ο δικαιούχος θα ενημερωθεί για την εξέλιξη της αίτησής του στο email που έχει δηλώσει. Εάν δεν επιθυμεί να περιμένει, μπορεί να εισέρχεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr, με τους προσωπικούς του κωδικούς Taxisnet και να βλέπει το στάδιο στο οποίο βρίσκεται. Τα μηνύματα που θα βγάζει, είναι πλέον τα εξής:

«Προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα»: Το ποσό επιστροφής (για πληρωμή, μέσω ΔΙΑΣ) θα αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα.
«Προς επεξεργασία από τραπεζικό ίδρυμα»: Η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα μέσω ΔΙΑΣ και αναμένεται από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή.
«Εγκριθείσα»: Σημαίνει ότι έχουμε λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμή. Ο/Η δικαιούχος μπορεί να ελέγξει το λογαριασμό του/της.

Τα ποσά που θα δουν οι δικαιούχοι στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς κυμαίνονται από 18 έως και 600 ευρώ, τα οποία έρχονται να... σβήσουν ένα μέρος της μεγάλης «φωτιάς» στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος για το διάστημα Δεκεμβρίου 2021 -Μαΐου 2022.

Με τις τιμές χονδρικής ηλεκτρικής ενέργειας να συνεχίζουν τις υψηλές πτήσεις σε όλη την Ευρώπη παίρνοντας ώθηση από το ράλι στο φυσικό αέριο, η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως η οριζόντια στήριξη στο ρεύμα θα συνεχιστεί για όσο χρειάζεται.

Πώς θα υπολογίσετε το ποσό που θα λάβετε

Για τον υπολογισμό του ποσού της ενίσχυσης ανά δικαιούχο, αρχικά υπολογίζεται το ποσό της ενίσχυσης για κάθε λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών παροχών του εσωτερικού που έχει εκδοθεί την περίοδο μεταξύ 1ης Δεκεμβρίου 2021 έως 31η Μαΐου 2022.

Το ποσό της ενίσχυσης ανά λογαριασμό ρεύματος υπολογίζεται ως ποσοστό 60% επί του θετικού υπολοίπου που προκύπτει μετά την αφαίρεση από το ποσό της ρήτρας αναπροσαρμογής του λογαριασμού των ποσών έκπτωσης:

α) που έχει χορηγηθεί από τον ειδικό λογαριασμό με την ονομασία «Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης» του άρθρου εξηκοστού πρώτου του ν. 4839/2021 και

β) που έχει ήδη χορηγηθεί από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας επί της κατανάλωσης ενέργειας του λογαριασμού.

Σε περίπτωση που ο λογαριασμός δεν αφορά κυμαινόμενο τιμολόγιο προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που αναπροσαρμόζεται με βάση τη χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ο αιτών δεν δικαιούται τη λήψη ενίσχυσης.

Επίσης, σε περίπτωση που ο λογαριασμός δεν αφορά σε παροχή οικιακής χρήσης, ο αιτών δεν δικαιούται τη λήψη ενίσχυσης.

Tέλη Ιουλίου Fuell Pass 2

Tις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Fuel Pass 2 για το νέο επίδομα βενζίνης που θα φθάσει τα 100 ευρώ συνολικά για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Δυνητικά οι δικαιούχοι φτάνουν τους 3,1 εκατ. ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, οι οποίοι μπορούν θα λάβουν την επιδότηση fuel pass που φτάνει έως και τα 100 ευρώ. Η καταβολή του fuel pass εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Αυγούστου.

 

  13 July, 2022 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα