Ποτε χαλάει ο καιρός στην Κρήτη;

  11 October, 2021 ΑΡΘΡΑ
Ποτε χαλάει ο καιρός στην Κρήτη;

Το επόμενο «χτύπημα» της κακοκαιρίας «Αθηνά» έρχεται σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις. Την ώρα που το συγκεκριμένο χαμηλό βαρομετρικό έδειχνε ότι θα μας επηρεάσει, στην πορεία ακυρώθηκε.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Μανώλη Λέκκα, το συγκεκριμένο βαρομετρικό που «αναζωπυρώνεται» την ερχόμενη εβδομάδα - ξανά στην περιοχή του Ιονίου - με κατά κύματα καιρικών καταστάσεων, να κινούνται ανατολικά και να δημιουργούν συνθήκες αστάθειας, αυτή τη φορά αναμένεται να επηρεάσει και την Κρήτη.

Για σήμερα, Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις προγνώσεις, καλές αναμένονται οι καιρικές συνθήκες, μάλιστα οι νότιοι άνεμοι θα ανεβάσουν και την θερμοκρασία στους 26-28 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο, αλλά και οι ελάχιστες το βράδυ θα είναι καλές, πρόσκαιρα κάποιες νεφώσεις, χωρίς φαινόμενα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, την Τρίτη και την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, αναμένονται φαινόμενα αστάθειας και στο νησί μας. Πιο αναλυτικά, την Τρίτη, 12 Οκτωβρίου, θα υπάρξει κάποια αλλαγή, καθώς θα ενισχυθούν οι άνεμοι (6 Μποφόρ), κυρίως στα βόρεια, στην ενδοχώρα, αλλά και στα πελάγη. Ετσι αναμένεται τις μεσημβρινές ώρες να έχουμε βροχές, οι οποίες θα επηρεάσουν κυρίως τα δυτικά και νότια τμήματα του νησιού, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να επηρεαστούν και τα βόρεια τμήματα και να σημειωθούν κατά τόπους βροχές.

Δείτε όσα είπε ο μετεωρολόγος στο κεντρικό δελτίο τoυ ΚΡΗΤΗ ΤV

 

  11 October, 2021 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα