Σπανακόπιτα με τραχανά, χωρίς φύλλο
Υλικά
Τεμάχια: για ταψί 34 x 20 εκ.
1 κιλό σπανάκι, φρέσκο ή κατεψυγμένο, ξεπαγωμένο και λεπτοκομμένο
1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
1 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 πράσα, ψιλοκομμένα
200 γρ. γιαούρτι αγελάδας στραγγιστό
4 αυγά
100 ml γάλα φρέσκο
350 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
50 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για το ταψί
2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδας
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γρ. τραχανάς ξινός
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε σπανακόπιτα με τραχανά, χωρίς φύλλο, αρχικά προθερμαίνουμε τoν φούρνο στους 200°C.
Στη συνέχεια, λαδώνουμε το ταψί.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
Ρίχνουμε το σπανάκι και τα μυρωδικά, αλάτι και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά να μαραθούν.
Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
Σε βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με αλατοπίπερο.
Τα ανακατεύουμε με το γάλα, το γιαούρτι, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέτουμε τον τραχανά, τα στραγγισμένα χορταρικά, τη φέτα και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε στο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα.
Σκορπίζουμε το βούτυρο.
Ψήνουμε για 50 λεπτά, μέχρι να σφίξει η πίτα και να ροδίσει.
Δείτε επίσης
- Mε λαμπρότητα ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου στο Τυμπάκι
- Δήμος Φαιστού:Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου
- Ένας νεκρός από τροχαίο στα Καπαριανά
- Δήμος Γόρτυνας: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
- Ο Δήμαρχος Φαιστού στο Gortys Forum 2025 – Διάλογος για τη δημοκρατία, τους θεσμούς και το μέλλον





