“Πόλεμος” για τη σχολική εκδρομή με φόντο τη ... Black Friday !

  24 November, 2017 ΚΟΣΜΟΣ
“Πόλεμος” για τη σχολική εκδρομή με φόντο τη ... Black Friday !

Έντονη αντίδραση από τους εμπόρους με αφορμή μια σχολική εκδρομή που όπως υποστήριξαν θα στερήσει μεγάλα ποσά από την τοπική αγορά !

Πόλεμος με φόντο τη ... Black Friday ξέσπασε στην Ιεράπετρα με τον Εμπορικό Σύλλογο να εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για την προγραμματισμένη εκπαιδευτική εκδρομή στο Ηράκλειο από το ΕΠΑΛ και το 2ο Λύκειο Ιεράπετρας. 

Αιτία της έντονης αντίδρασης των εμπόρων που ζήτησαν μάλιστας από τους διευθυντές των σχολείων να αναβάλλουν την εκδρομή είναι η «Βlack Friday» θεωρώντας πως οι μαθητές των σχολείων θα ξοδέψουν μεγάλα ποσά στις εκπτώσεις τα οποία θα χαθούν από την τοπική αγορά.

Οι διευθυντές των σχολείων από την πλευρά τους τόνισαν ότι είναι πολύ δύσκολο να αναβληθεί η εκδρομή ενώ σημείωσαν ότι έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και περιλαμβάνει 2ωρη επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, ενώ τα παιδιά θα έχουν και περίπου 1,5 ώρα ελεύθερη πριν επιστρέψουν

Από την πλευρά της η ΕΛΜΕ Λασιθίου υποστήριξε τους διευθυντές των σχολείων χαρακτηρίζοντας άδικη την διαμαρτυρία των εμπόρων : 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου θεωρεί άδικη τη διαμαρτυρία μελών του Εμπορικού συλλόγου Ιεράπετρας για τη προγραμματιζόμενη εκπαιδευτική επίσκεψη δύο σχολείων της Ιεράπετρας στο Ηράκλειο τη Παρασκευή 24/11/2017.
Είναι λάθος να ισχυρίζεται ότι η εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη (08:15 -16:00) πραγματοποιείται στο εμπορικό κέντρο του Ηρακλείου, λόγω επικείμενων εκπτώσεων (Black Friday).  
Ο προγραμματισμός των εκπαιδευτικών και διδακτικών επισκέψεων γίνεται συνήθως στην αρχή της Σχολικής Χρονιάς. Γνώμονας για την επιλογή των τόπων και των προγραμμάτων είναι η ποιότητα τους και τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν τα παιδιά από αυτά.
Οι διδακτικές επισκέψεις εντάσσονται προγραμματισμένα στην εκπαιδευτική διαδικασία, με μέριμνα ώστε να μη διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία του σχολείου και αποτελούν αναγκαίο συμπλήρωμα της αγωγής των μαθητών και μαθητριών.
Στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που διανύουμε, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου καλεί όλους τους γονείς και μαθητές να στηρίξουν τις μικρές τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις του Νομού.
Είμαστε κάθετα αντίθετοι με ξενόφερτα εμπορικά ήθη που επιβάλλουν οι πολυεθνικές με στόχο τον αφανισμό των μικρών επιχειρήσεων.

 

cretalive.gr

 

  24 November, 2017 ΚΟΣΜΟΣ