Ποιες τροφές μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη Τύπου Β

  08 November, 2021 ΥΓΕΙΑEY ZHNΑΡΘΡΑ
Ποιες τροφές μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη Τύπου Β

Ο διαβήτης τύπου Β είναι μια πάθηση που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο και πέρα από τη γενετική προδιάθεση συνδέεται και με τις κακές διατροφικές συνήθειές μας. Νέα έρευνα βάζει και πάλι στο προσκήνιο τα προιόντα ολικής άλεσης ως παράγοντες που μπορούν να προλάβουν την εμφάνιση αυτού του είδους διαβήτη.
Η έρευνα διεξήχθη τον Ιούλιο του 2020 και δημοσιεύτηκε στις 31 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, όσοι καταναλώνουν τουλάχιστον ένα γεύμα με τροφές ολικής άλεσης μειώνουν κατά 29% την πιθανότητα να εμφανίσουν Διαβήτη Τύπου Β! Η κατανάλωση τέτοιων τροφών ευνοεί ποικιλοτρόπως τον οργανισμό καθώς είναι πλούσιες και σε άλλα θρεπτικά συστατικά.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες της εν λόγω έρευνας, μόλις το 16% της μέσης ημερήσιας κατανάλωσης υδατανθράκων προέρχεται από τρόφιμα ολικής αλέσεως. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην προσλαμβάνουμε την απαραίτητη ποσότητα φυτικών ινών που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας για να θωρακιστεί απέναντι στον Διαβήτη Τύπου Β. Μια μικρή αλλαγή στο διατροφικό μας πρόγραμμα θα έχει μεγάλη διαφορά στην υγεία μας.

Καλά τα νέα επομένως για όλους εμάς που αγαπάμε τους υδατάνθρακες! Αρκεί να αντικαταστήσουμε τους λευκούς με τους μαύρους και τα αποτελέσματα θα είναι ευεργετικά για την υγεία μας! Αντί για λευκά μακαρόνια ή ρύζι, μπορούμε να φάμε μαύρα. Αντί για λευκό ψωμί, να αγοράσουμε ολικής αλέσεως. Και φυσικά, το πιο σημαντικό από όλα, είναι να βάλουμε στη ζωή μας τη βρώμη, που είναι superfood!

 

  08 November, 2021 ΥΓΕΙΑEY ZHNΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα