Πιπεριές γεμιστές με φέτα στον φούρνο!
O απόλυτος μεζές
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Συστατικά
-10 πράσινες πιπεριές
-πολύχρωμες πιπεριές, (κόκκινη και πορτοκαλί)
-10 ντοματίνια
-200 γρ. τυρί φέτα
-200 γρ. τυρί κρέμα
-μαϊντανό
-πιπέρι, ρίγανη
-θυμάρι, δυόσμο
-ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή μας, κόβοντας πρώτα σε μικρούς κύβους τις κόκκινες και πορτοκαλί πιπεριές με ένα μαχαίρι.
Αφαιρούμε στη συνέχεια, το κοτσάνι και το εσωτερικό από τις πράσινες πιπεριές.
Κόβουμε τα ντοματίνια σε 4 μικρά κομμάτια το κάθε ένα.
Συνεχίζουμε ψιλοκόβοντας το 1/4 από τον μαιντανό.
Σε ένα μπωλ, βάζουμε 200 γραμμάρια τυρί φέτα και 200 γραμμάρια τυρί κρέμα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα τυριά εάν προτιμούμε.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τις πολύχρωμες πιπεριές, τον μαιντανό, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι και δυόσμο. Ανακατεύουμε καλά αυτά τα υλικά με τη μαρίζ και φτιάχνουμε έτσι το μίγμα για την γέμιση.
Παίρνουμε ένα ταψί στρογγυλό 26 εκατοστών και με ένα πινέλο αλοίφουμε με λάδι το εσωτερικό του.
Στη συνέχεια, γεμίζουμε τις πράσινες πιπεριές χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, με την γέμιση που έχουμε φτιάξει και τις βάζουμε την μία δίπλα στην άλλη στο ταψί.
Κάθε μία πιπεριά που γεμίζουμε την κλείνουμε με το κοτσάνι της.
Κατόπιν και αφού έχουμε γεμίσει το ταψί με τις πιπεριές, τις λαδώνουμε με το πινέλο και με λάδι.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο, στους 200 βαθμούς έως ότου να ροδίσουν οι πιπεριές.
Μετά και από το ψήσιμο, η συνταγή μας είναι έτοιμη και μπορείτε να σερβίρετε!
Δες την εκτέλεση στο βίντεο: