Πινακίδες κυκλοφορίας: Ποιες αλλαγές φέρνει ο νέος ΚΟΚ

  19 May, 2024 ΑΡΘΡΑ
Πινακίδες κυκλοφορίας: Ποιες αλλαγές φέρνει ο νέος ΚΟΚ

Τέλος στην αφαίρεση των πινακίδων αναμένεται να βάλει ο Νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας(ΚΟΚ) του οποίου η παρουσίαση εκτιμάται πως θα γίνει το φθινόπωρο.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα αφαιρούνταν οι πινακίδες κυκλοφορίας για κάποιες παραβάσεις. Το τωρινό πλαίσιο της ποινής για τον οδηγό που έχει υποπέσει σε τέτοιου είδους παράβαση φαίνεται πως θα αλλάξει και πως θα αυστηροποιηθεί. Σημειώνεται δε πως ο βασικός στόχος της κυβέρνησης με τον νέο ΚΟΚ είναι να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα αλλά και να διασφαλιστεί η είσπραξη των προστίμων.

Τι άλλο θα αναφέρει ο νέος ΚΟΚ

Πάντως ο νέος ΚΟΚ θα εισάγει μία πολιτική δικαιότερων ποινών για τις οδικές παραβάσεις των οποίων η αξιολόγηση θα γίνεται με βάση την σοβαρότητα και την επικινδυνότητά τους  και δεν θα έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα.

Οι ποινές θα είναι πιο αυστηρές για όσους υποπίπτουν σε σοβαρές τροχαίες παραβάσεις, που συνδέονται με σοβαρά τροχαία ατυχήματα, όπως η παράβαση του ερυθρού σηματοδότη, η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και η αντικανονική προσπέραση. Αλλά θα δημιουργηθεί και ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης παραβάσεων το οποίο θα απαρτίζεται  από μια ψηφιακή πλατφόρμα που θα ελέγχει και θα βεβαιώνει την είσπραξη των προστίμων.

 

  19 May, 2024 ΑΡΘΡΑ