Πήγαν να σκοτώσουν τη Φουρέιρα: Σφαίρες στο σπίτι της! H άγνωστη ιστορία της από την Αλβανία

ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ/ Περιοδικό YES  25 March, 2016 ΚΟΣΜΟΣ
Πήγαν να σκοτώσουν τη Φουρέιρα: Σφαίρες στο σπίτι της! H άγνωστη ιστορία της από την Αλβανία

Ένιωσε την φρίκη και τον τρόμο στο πετσί της. Οι σφαίρες περνούσαν από δίπλα της και η ζωή της κρεμόταν από μια κλωστή.

Ένιωσε την απόλυτη φρίκη. Οι σφαίρες περνούσαν ξυστά από δίπλα της, με εκείνη να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ξεφύγει από την σκιά του θανάτου που όλο και την πλησίαζε. Η αποκάλυψη της Ελένης Φουρέιρα προκάλεσε σοκ.

Με αφορμή το μείζον θέμα του προσφυγικού στη χώρα μας, η 29χρονη τραγουδίστρια δε δίστασε να μιλήσει για τις μαρτυρικές στιγμές που έζησε την περίοδο του εμφυλίου στην Αλβανία, όπου και γεννήθηκε. Οι σκηνές από εκείνη την περίοδο στοιχειώνουν σαν εφιάλτης της την ψυχή της, αφού ήταν η πρώτη φορά που ένιωσε στο πετσί της την έννοια του θανάτου. Οι ρυπές από τα πυροβόλα που έπεφταν σαν βροχή, τινάζοντας στον αέρα τους κόπους μιας ζωής και τα ουρλιαχτά της μητέρας της στην προσπάθεια της να προστατεύσει εκείνη και τα αδέλφια της, ηχούν μέχρι σήμερα στα αυτιά της. Ακόμα δεν μπορεί να ξεχάσει την παγωμάρα που ένιωθε όταν έβλεπε έξω από την πόρτα του σπιτιού της τους μεγαλόσωμους άντρες να κρατούν τις καραμπίνες τους προσπαθώντας να εισβάλλουν στο σπίτι της, με εκείνη να κουρνιάζει σαν τρομαγμένο σπουργίτι στην αγκαλιά των γονιών της. Αν και μικρό κοριτσάκι, ήξερε πως ο θάνατος ήταν προ των πυλών. “Τον έζησα τον εμφύλιο πόλεμο. Ήμουν 8 χρονών. Θυμάμαι τα πάντα. Θυμάμαι τη μητέρα μου να μπαίνουν οι σφαίρες μέσα στο σπίτι και να μας λέει ότι παίζουμε πόλεμο και να ξαπλώσουμε κάτω”, ανέφερε χαρακτηριστικά προσπαθώντας να συγκρατίσει τα δάκρυά της.

Η μετανάστευση

Τα γέλια και τα παιχνίδια στους δρόμους της γειτονιάς της εκεί είχαν αντικατασταθεί από άψυχα κορμιά με την μυρωδιά του αίματος να είναι διάχυτη στην ατμόσφαιρα. Έχοντας δει συγγενείς και φίλους τους να πέφτουν θύματα πολέμου οι γονείς της Ελένης πήραν την απόφαση να εγκαταλείψουν την Αλβανία και να έρθουν στην Ελλάδα για ένα καλύτερο αύριο. Μπορεί, όπως παραδέχεται, η τραγουδίστρια  το υπόγειο όπου έμειναν αργότερα στην Καλλιθέα να μην είχε ούτε τα βασικά, ήξεραν όμως ότι τουλάχιστον εκεί είναι ασφαλείς. Παρά τις δυσκολίες η Ελένη κατάφερε να ανοίξει τα φτερά της, όμως δεν ξεχνά το ότι από πολύ μικρή γνώρισε την προσφυγιά. Πρόσφατα μάλιστα θέλησε να βοηθήσει με τον δικό της τρόπο τα προσφυγόπουλα που έφτασαν στην χώρα μας, αφού στα μάτια τους βλέπει ένα κομμάτι του εαυτού της. “Όταν πέρασα κάποια στιγμή από το Ελληνικό, άνοιξα το παράθυρο μου και είδα πολλά παιδιά. Άνοιξα και τα χαιρέτησα.Τους πήρα κάτι να φάνε και μου χαμογελούσαν. Τα παιδιά αυτά έρχονται εδώ για μία καλύτερη ζωή γιατί πέφτουν οι βόμβες στο σπίτι τους. Ξέρω πως είναι να φεύγεις από πόλεμο, από σφαίρες”, παραδέχτηκε.

 

 

athensmagazine.gr

 

ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ/ Περιοδικό YES  25 March, 2016 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα