Πέθανε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

  10 January, 2023 ΠΡΟΣΩΠΑΑΡΘΡΑ
Πέθανε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

Με ταλαιπωρημένη υγεία εδώ και πολλά χρόνια, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος εισήχθη στο νοσοκομείο «Υγεία» λίγα 24ωρα μετά την αλλαγή του χρόνου. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr θάνατός του προήλθε από πολυοργανική ανεπάρκεια, απόρροια των αναπνευστικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

Το προσκύνημα της οικογένειας του τέως βασιλιά στη Μητρόπολη

Τις προηγούμενες ημέρες μέλη της πρώην βασιλικής οικογένειας έφτασαν στην Ελλάδα, για να είναι στο πλευρό του και προσευχήθηκαν στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου. Ανάμεσά τους ήταν η αδερφή του τέως Ειρήνη, ο μικρότερος γιος του Φίλιππος Γλύξμπουργκ με τη σύζυγό του Νίνα Φλορ που έφτασαν στην Αθήνα από το εξωτερικό, όπως και η νύφη του Μαρί Σαντάλ, σύζυγος του Παύλου Γλύξμπουργκ, με τον οποίο ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη. Την οικογενειακή έξοδο συμπλήρωνε η σύζυγος του Νικόλαου Γλύξμπουργκ, Τατιάνα Μπλάτνικ. «Είναι μια από τις ελάχιστες φορές που όλη η οικογένεια βρίσκεται στην Αθήνα και με αφορμή αυτή τη σπάνια συνάντησή τους θέλησαν να βρεθούν στην εκκλησία για να προσευχηθούν ,καθώς μόλις πριν από λίγες μέρες ήταν Χριστούγεννα»

Ο 83χρονος τέως βασιλιάς το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίσε διάφορα προβλήματα υγείας, τα οποία του  προκαλεσαν πολυοργανικά προβλήματα και τον είχαν οδηγήσει σε νοσηλεία αρκετές φορές στο παρελθόν.

Ο τ. βασιλιάς είχε νοσηλευθεί πέρυσι τον Ιανουάριο στο νοσοκομείο Αττικόν με κορωνοϊό, τον Δεκέμβριο του 2021 είχε νοσηλευτεί με πνευμονία, ενώ παλαιότερα είχε υποστεί και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία δημόσια έξοδος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έγινε τον περασμένο Οκτώβριο.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου, ο φωτογραφικός φακός του «Secret» των Παραπολιτικών απαθανάτισε τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο σε γνωστό καφέ της Αθήνας.

Τον συνόδευαν η σύζυγός του, Άννα Μαρία, καθώς και οι αδελφές του, η πρώην βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία, και η Ειρήνη. Οι τέσσερίς τους απόλαυσαν τη βόλτα στην πρωτεύουσα, με τη βασιλική οικογένεια να αποχωρεί από το κεντρικό κατάστημα εστίασης, στη συμβολή των οδών Βουκουρεστίου και Πανεπιστηµίου. Ο τέως βασιλιάς καθόταν σε αναπηρικό καροτσάκι, µε ρινικούς καθετήρες, απαραίτητους για οξυγονοθεραπεία.

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
  10 January, 2023 ΠΡΟΣΩΠΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα