Πέθανε ο εγγονός του Ελ.Βενιζέλου

  12 February, 2020 ΠΡΟΣΩΠΑΑΡΘΡΑ
Πέθανε ο εγγονός του Ελ.Βενιζέλου

Πέθανε ο πρώην βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Βενιζέλος

Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Βενιζέλος, εγγονός του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Ο Νικήτας Βενιζέλοςγεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1930 και ήταν γιος του Κυριάκου Βενιζέλου, πρωτότοκου γιου του Ελευθερίου Βενιζέλου, και της Μαρίκας Ρούσσου.

Εξελέγη βουλευτής Α’ Αθηνών και Χανίων με την ΕΔΗΚ και διετέλεσε αντιπρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου.

Στα χρόνια της χούντας των συνταγματαρχών εγκαταστάθηκε στο εξωτερικό απ’ όπου οργάνωσε κίνημα κατά της δικτατορίας. Για την αντιστασιακή του δράση του απονεμήθηκε παράσημο από το ελληνικό κράτος, μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Υπήρξε παντρεμένος δύο φορές και πατέρας οκτώ παιδιών, ενώ ήταν πρώτα ξαδέρφια με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Συλλυπητήρια Τασούλα

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, πληροφορηθείς τον θάνατο του πρώην βουλευτή και Αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Βενιζέλου, δήλωσε: «Ο Νικήτας Βενιζέλος υπήρξε συνεπής εργάτης του Κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας.

Στη διάρκεια της δικτατορίας ανέπτυξε σημαντική αντιστασιακή δράση, ενώ με προσωπικά του έξοδα βοήθησε οικονομικά το πλήρωμα του Αντιτορπιλικού Βέλος το οποίο κατά το Κίνημα του Ναυτικού το 1973 στασίασε και διέφευγε στην Ιταλία. Για τον λόγο αυτόν, του απενεμήθη παράσημο από το ελληνικό κράτος μετά την πτώση της δικτατορίας.

Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και προσωπικώς, εκφράζω ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του».

 

  12 February, 2020 ΠΡΟΣΩΠΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα