Πέθανε η 17χρονη που είχε υποστεί αλλεργικό σοκ στο Ηράκλειο

  08 January, 2024 ΑΡΘΡΑ
Πέθανε η 17χρονη που είχε υποστεί αλλεργικό σοκ στο Ηράκλειο

Τραγικό τέλος έλαβε η νοσηλεία της 17χρονης μαθήτριας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο λόγω ισχυρού αλλεργικού σοκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη άφησε την τελευταία της πνοή, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής (7/1).

Υπενθυμίζεται πως η άτυχη κοπέλα βρισκόταν στο νησί, με αφορμή σχολική εκδρομή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ ήταν αλλεργική στα γαλακτοκομικά, κατανάλωσε βούτυρο, με αποτέλεσμα να πάθει ανακοπή.

Η μαθήτρια νοσηλευόταν από τις 10 Δεκεμβρίου σε καταστολή έχοντας οίδημα στον εγκέφαλο. Οι γιατροί περίμεναν να υποχωρήσει αυτό για να την «ξυπνήσουν», ωστόσο μετά το εγχείρημά τους χρειάστηκε να την καταστείλουν ξανά.

Σύμφωνα με τους γιατρούς ο εγκέφαλός της είχε υποστεί βλάβες

«Ολοκληρώσαμε όλα τα τεστ για να διαπιστωθεί η εγκεφαλική της λειτουργία και δυστυχώς έδειξαν ότι είναι εγκεφαλικά νεκρή. Η κατάστασή της είναι μη αναστρέψιμη» είχε δηλώσει ο διευθυντής της ΜΕΘ Βενιζελείου, Ανέστης Κιούλπαλης.

Η ένεση αδρεναλίνης

Η 17χρονη μαθήτρια, σύμφωνα με μαρτυρίες, μόλις αντιλήφθηκε τι της συμβαίνει έσπευσε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και έκανε μία ένεση αδρεναλίνης, ενώ πρόλαβε να μιλήσει και στη μητέρα της. Δυστυχώς, όμως δεν πρόλαβε να της χορηγήσει ακόμη μία ένεση.

Όλα είχαν συμβεί κατά τη διάρκεια του πρωινού γεύματος του ξενοδοχείου όπου διέμεναν οι μαθητές. Λίγη ώρα μετά την εντόπισαν οι καθηγητές και οι συμμαθητές της, αναίσθητη στο δωμάτιό της και κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η κατάσταση της υγείας της είχε χαρακτηριστεί από τους γιατρούς εξ αρχής κρίσιμη.

 

  08 January, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα