Πέθανε η Κόκο, ο θηλυκός γορίλας που επικοινωνούσε με τη νοηματική

mesaralive.gr  24 June, 2018 ΚΟΣΜΟΣ
Πέθανε η Κόκο, ο θηλυκός γορίλας που επικοινωνούσε με τη νοηματική

Πέθανε η Κόκο

Η Κόκο, μια γοριλίνα που μεγάλωσε σε αιχμαλωσία και έγινε διάσημη παγκοσμίως χάρη στην ικανότητά της να επικοινωνεί χρησιμοποιώντας τη νοηματική, πέθανε την Τετάρτη σε ηλικία 46 ετών στην Καλιφόρνια, ανακοίνωσε το Ίδρυμα Γορίλλας.

Η Κόκο, που γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου 1971 στον ζωολογικό κήπο του Σαν Φρανσίσκο, πέθανε γαλήνια στον ύπνο της.

«Η ικανότητά της με τη γλώσσα και η ενσυναίσθηση που έδειχνε άγγιξε το πνεύμα και τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων, υπογράμμισε το Ίδρυμα που την χαρακτήρισε «σύμβολο της επικοινωνίας μεταξύ των ειδών». «Την αγαπούσαμε πολύ και θα μας λείψει», προσέθεσε.

Από το 1972 η ερευνήτρια και ψυχολόγος ζώων Φρανσίν Πάτερσον άρχισε να διδάσκει στον θηλυκό γορίλα τη νοηματική. Συνέχισε να την διδάσκει στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, όπου εδρεύει το Ίδρυμα το οποίο είναι αφιερωμένο στη μελέτη των γοριλλών σε αιχμαλωσία.

Η Κόκο, που σταδιακά έφτασε να καταλαβαίνει περισσότερες από 1.000 λέξεις, αποτέλεσε αντικείμενο πολλών ρεπορτάζ με αποτέλεσμα να γίνει διάσημη. Τον Οκτώβριο του 1978 έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό National Geographic, σε μια πασίγνωστη φωτογραφία που την δείχνει να κοιτάζει τον εαυτό της σε έναν καθρέφτη.

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
mesaralive.gr  24 June, 2018 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα