Πέταξαν μελάνι στον Έντι Ράμα

  14 February, 2019 ΑΡΘΡΑ
Πέταξαν μελάνι στον Έντι Ράμα

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συνέβη μέσα στην αλβανική Βουλή, καθώς βουλευτής της αντιπολίτευσης πέταξε μελάνι στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Έντι Ράμα όσο αυτός βρισκόταν στο βήμα.

Το αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης είναι να διακοπεί ταχύτατα η συνεδρίαση για την ψήφιση της ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Τα… αίματα άναψαν όταν ο ηγέτης του κεντροδεξιού Δημοκρατικού Κμματος, Λουλζίμ Μπάσα παρενέβη στη συζήτηση κατηγορώντας την κυβέρνηση της χώρας για διαφθορά. Ο Αλβανός πρωθυπουργός στράφηκε τότε στον πρόεδρο της Βουλής της Βόρειας Μακεδονίας, Ταλάτ Τζαφέρι, που ήταν παρών στη συνεδρίαση και του είπε:

«Αγαπητέ μου φίλε, πρόεδρε του “Μακεδονικού Κοινοβουλίου”, ζητώ συγγνώμη γι’ αυτή την παραβίαση του κώδικα φιλοξενίας, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το παιδί που μόλις μίλησε όχι μόνο δε σκέφτεται αυτά που λέει αλλά πολύ απλά δεν ξέρει τι λέει. Για ακόμη μια φορά ζητώ συγνώμη».

Εκείνη τη στιγμή ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Έντι Παλοκα πλησίασε τον Έντι Ράμα και με μια σύριγγα του πέταξε μελάνι στο πρόσωπο.

Η φρουρά της Βουλής τον απομάκρυνε, σύμφωνα με το iefimerida.gr, ενώ οι βουλευτές ψήφισαν αργότερα ομόφωνα το πρωτόκολλο εισδοχής της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

 

  14 February, 2019 ΑΡΘΡΑ