Η κακοκαιρία κρατά κλειστά τα σχολεία του Νομού Ηρακλείου

  24 January, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Η κακοκαιρία κρατά κλειστά τα σχολεία του Νομού Ηρακλείου

Κλειστά θα είναι τη Δευτέρα τα σχολεία στις περισσότερες περιοχές της Κρήτης, λόγω της χιονόπτωσης και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, καθώς οι δήμοι του νησιού, ο ένας μετά τον άλλο ανακοινώνουν το κλείσιμο των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. 

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, της διαζώσης διδασκαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών αλλά και για την τήρηση των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας λόγω της πανδημίας. Η απόφαση ελήφθη από τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη ο οποίος και ενημέρωσε τους Δ/ντες της εκπαίδευσης. Για την λήψη απόφασης για την λειτουργία ή μη των σχολείων την Τρίτη θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης αύριο Δευτέρα το απόγευμα. 

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί σχετική απόφαση της αντιδημάρχου Παιδείας για τα σχολεία στον Δήμο Ηρακλείου. Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση: "Ο Δήμος Ηρακλείου, δια της αρμόδιας Αντιδημάρχου Παιδείας Στέλας Καλογεράκη – Αρχοντάκη και με την σύμφωνη γνώμη των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, αποφασίζει την αναστολή των μαθημάτων στα σχολεία του Δήμου για τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των προβλημάτων που δημιουργούνται στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του Covid – 19. 

H κατάσταση θα επανεκτιμηθεί τη Δευτέρα οπότε και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση".  

Κλειστά τα σχολεία και στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος

  Λόγω της χιονόπτωσης. των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που καταγράφονται στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, αλλά και με δεδομένη την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για τα επόμενα 24ωρα, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης, αποφάσισε το κλείσιμο των σχολείων, αύριο Δευτέρα, για προληπτικούς λόγους.
    Μια απόφαση που πάρθηκε αφενός για την προστασία μαθητών, εκπαιδευτικών και του λοιπού προσωπικού στα σχολικά συγκροτήματα από τις καιρικές συνθήκες, αφετέρου λόγω των προβλημάτων που δημιουργούνται στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, μιας και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τα παράθυρα των σχολικών αιθουσών πρέπει να είναι ανοικτά. 
    H κατάσταση θα επανεκτιμηθεί τη Δευτέρα οπότε και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Αναστέλλονται οι εξετάσεις στα Πανεπιστήμια της Κρήτης

Πανεπιστήμιο Κρήτης - Πολυτεχνείο Κρήτης

Αναστέλλεται η εκπαιδευτική διαδικασία (αναβάλλονται οι εξετάσεις) και στα δύο ιδρύματα για τη Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 λόγω των προβλεπόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών σε συνάρτηση με τα προβλήματα που δημιουργούνται στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του Covid - 19.Οι διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου θα λειτουργήσουν κανονικά. Το Πολυτεχνείο μεταφέρει τις εξετάσεις αυτών των δύο ημερών στις 14 και 15 Φεβρουαρίου

Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης

Με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 24/1/2022, οι εξετάσεις στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο αναβάλλονται λόγω της εντεινόμενης κακοκαιρίας και των χιονοπτώσεων στην Κρήτη. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για την Τρίτη 25/1/2022 έως σήμερα το απόγευμα.

 

  24 January, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ