Παυλόπουλος: Εθνική καταστροφή η έξοδος από το ευρώ

mesaralive.gr  22 July, 2015 ΓΝΩΜΕΣ
Παυλόπουλος: Εθνική καταστροφή η έξοδος από το ευρώ

Μέτωπο όλων των φιλοευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας την έξοδο από την ΕΕ ως "εθνική καταστροφή".

Οικονομική, κοινωνική και εθνική καταστροφή χαρακτήρισε το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σε μήνυμά του με αποδέκτη τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε το πρωί της Τρίτης ότι "ο εθνικός μας κορμός υπέστη βαρύτατα πλήγματα" κάθε φορά που υποχωρούσε η δημοκρατία και ερχόταν η διχόνοια και ο διχασμός, "κυρίως μέσ’ από την ολέθρια πρόταξη του προσωπικού και του κομματικού, έναντι του κοινού και δημόσιου συμφέροντος".

Υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο 20 κύπριους φοιτητές και φοιτήτριες, καθώς και τον Δήμαρχο του κατεχόμενου Δήμου Κυθρέας, με αφορμή την αποφράδα επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε με νόημα πως η Κύπρος κατόρθωσε να εξέλθει από την τελευταία δεινή οικονομική κρίση με τις πολιτικές της δυνάμεις ενωμένες και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: 

"Και στην Ελλάδα, σήμερα, το ασφαλέστερο εφόδιο για την έξοδο από τον εφιάλτη της μνημονιακής εποχής είναι το αρραγές μέτωπο –το οποίο πρέπει να θωρακισθεί με κάθε τίμημα– εκείνων των δημοκρατικών δυνάμεων που εγγυώνται την αδιαπραγμάτευτη πορεία της Χώρας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντός Ευρωζώνης.

Δοθέντος μάλιστα ότι κάθε άλλη επιλογή θα ήταν οικονομικώς, κοινωνικώς αλλά και εθνικώς καταστροφική.

Πράγμα το οποίο, θέλω να ελπίζω, αντιλαμβάνεται πλήρως η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού ανεξάρτητα από επιμέρους κομματικές επιλογές".

 

Πηγή: thetoc.gr

 

mesaralive.gr  22 July, 2015 ΓΝΩΜΕΣ