Πατέρας ξέσπασε σε ασθενοφόρο και διασώστες του ΕΚΑΒ και συνελήφθη

  16 May, 2019 ΑΡΘΡΑ
Πατέρας ξέσπασε σε ασθενοφόρο και διασώστες του ΕΚΑΒ και συνελήφθη

Ο εκνευρισμός ενός 40χρονου πατέρα Αλβανικής υπηκοότητας, προκάλεσε επίθεση σε εργαζόμενο του ΕΚΑΒ, βλάβη σε ασθενοφόρο και είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη του από την Αστυνομία.

Όλα ξεκίνησαν στις 12.00 περίπου το μεσημέρι της Τετάρτης σε ένα από τα σχολεία του Βουνακίου της Χίου όταν για άγνωστους λόγους λιποθύμησε 10 χρονος μαθητής.
Οι Δάσκαλοι ειδοποίησαν τους γονείς του και το ΕΚΑΒ, που σύμφωνα με την καταγραφή  συμβάντων έφθασε στο Σχολείο σε 8 λεπτά.

Προφανώς ο χρόνος φάνηκε αιώνας στον πατέρα, που έφθασε πρώτος, με αποτέλεσμα να εκνευριστεί και στην κυριολεξία εκτός εαυτού επιτέθηκε αρχικά στον συνοδηγό διασώστη και στην συνέχεια άρχισε να γρονθοκοπεί το μπροστινό τζάμι του ασθενοφόρου, με αποτέλεσμα στην ουσία να το θέσει εκτός λειτουργίας.

Το παιδί τελικά δεν είχε κανένα πρόβλημα, αλλά το ασθενοφόρο τέθηκε εκτός λειτουργίας, πράγμα που δημιουργεί τεράστια προβλήματα αφού μέχρι και την επισκευή του θα υπάρχουν τώρα δύο μόνο ασθενοφόρα στην βάρδια.

Η Αστυνομία συνέλαβε τον δράστη, που οδηγήθηκε στο αυτόφωρο ενώ το ΕΚΑΒ Χίου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνονται: “Καταδικάζουμε απερίφραστα το σημερινό επεισόδιο βίας κατά του πληρώματος του ΕΚΑΒ και την πρόκληση υλικών ζημιών του ασθενοφόρου, που λειτουργούν πάντα με επαγγελματισμό και ευσυνειδησία σε όλα τα περιστατικά ανεξαιρέτως.
Ευελπιστούμε ότι οι εκπρόσωποι της δικαιοσύνης και συνολικά οι αρμόδιοι θα πράξουν τα αυτονόητα”.

alithia.gr

 

  16 May, 2019 ΑΡΘΡΑ