Πατατοσαλάτα με καλαμαράκια σε πικάντικη σάλτσα

olivemagazine.gr  14 March, 2025 ΑΡΘΡΑ
Πατατοσαλάτα με καλαμαράκια σε πικάντικη σάλτσα

Υλικά

800γρ. πατάτες
2 Safcol καλαμαράκια σε πικάντικη σάλτσα
8 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 ραπανάκια σε φέτες
1/2 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 λεμόνι, χυμός και ξύσμα
αλάτι
πιπέρι

Aπολαμβάνουμε μια διαφορετική, σαρακοστιανή πατατοσαλάτα με πικάντικα καλαμαράκια, χάρη στα προϊόντα Safcol

Διαδικασία
Βήμα 1

Καθαρίζουμε, κόβουμε και βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Ταυτόχρονα βάζουμε τις πιπεριές Φλωρίνης στη σχάρα του φούρνου και τις ψήνουμε μέχρι να μαυρίσουν ελαφρά.

Βήμα 2

Μέχρι να γίνουν οι πιπεριές, ανοίγουμε τα καλαμαράκια σε πικάντικη σάλτσα Safcol και τα σουρώνουμε. Κρατάμε τη σάλτσα τους γιατί τη μισή θα την προσθέσουμε στην πατατοσαλάτα και την άλλη μισή από πάνω, την ώρα που θα σερβίρουμε την πατατοσαλάτα.
Μόλις γίνουν οι πιπεριές, τις βγάζουμε από το φούρνο, τις ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα κοτσάνια, Στη συνέχεια, τις ανοίγουμε και αφαιρούμε όσα περισσότερα από τα σποράκια μπορούμε και τέλος, τις κόβουμε σε λωρίδες. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τον μαϊντανό, και η προετοιμασία για την πατατοσαλάτα έχει τελειώσει.

Βήμα 3

Αφού βράσουν οι πατάτες, τις σουρώνουμε, τις αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και τις μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα λαχανικά, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, τα καλαμαράκια σε πικάντικη σάλτσα Safcol, τη μισή από τη σάλτσα τους, τον μισό μαϊντανό, το περισσότερο ραπανάκι (κρατάμε λίγες φέτες για το σερβίρισμα), αλάτι, πιπέρι και ξύσμα και χυμό από λεμόνι. Στο λεμόνι και στο αλατοπίπερο η δοσολογία είναι ενδεικτική. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε τις ποσότητες που μας ευχαριστούν γευστικά.

Βήμα 4

Ανακατεύουμε ελαφρά για να μην λιώσουν οι πατάτες. Σερβίρουμε την πατατοσαλάτα και περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα. Γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και μερικές ροδέλες από το ραπανάκι που έχουμε κρατήσει για το τέλος, για να δώσει ακόμη περισσότερο χρώμα στο πιάτο μας.

 

olivemagazine.gr  14 March, 2025 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα