Κοτόπουλο κοκκινιστό, με ξινομυζήθρα

20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: 5-6
1 κοτόπουλο, κομμένο σε 8-10 κομμάτια
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό, σε σκόνη
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
400 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
1 φύλλο δάφνης
1 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
60 ml κόκκινο κρασί
90 ml ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
150 γρ. (περίπου) ξινομυζήθρα
4-5 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε κοτόπουλο κοκκινιστό, αρχικά αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα το κοτόπουλο.
Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά.
Σσοτάρουμε το κοτόπουλο για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα σε όλες τις πλευρές.
Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.
Στην ίδια κατσαρόλα συμπληρώνουμε το υπόλοιπο λάδι.
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και τον πελτέ και ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό.
Ρίχνουμε το κοτόπουλο μαζί με τα ζουμάκια που έμειναν στο σκεύος και ανακατεύουμε απαλά.
Περιχύνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε την ντομάτα, 350 ml ζεστό νερό, τη δάφνη, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο.
Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με την ξινομυζήθρα και τον δυόσμο.
Δείτε επίσης
- Το ΚΥΣΕΑ συνεδριάζει για τις Belharra και αφήνει το καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου στις καλένδες
- Αυτές είναι οι 3 μεγαλύτερες πηγές ευτυχίας του ανθρώπου
- Η Κρήτη κύρια πύλη εισόδου μεταναστών μέσω θαλάσσης στην Ελλάδα
- Δώρο Πάσχα: Λήγει σήμερα η προθεσμία για την καταβολή του – Οι «ποινές» για τους εργοδότες
- Έρχονται θερμές αέριες μάζες: Ανεβαίνει η θερμοκρασία από τη Μεγάλη Πέμπτη