Πατάτες γιαχνί με αυγά

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για πεντανόστιμο και χορταστικό φαγητό με πατάτες και αυγά στην κατσαρόλα! Δοκιμάστε το
Υλικά Συνταγής
6 πατάτες
3 κρεμμύδια
1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. πελτές
6 αυγά
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι (ή 1 δαφνόφυλλο)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγη ξινομυζήθρα
βραστό νερό
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τις πατάτες γιαχνί με αυγά, καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες και τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Τα βάζουμε σε ελαιόλαδο μέσα σε κατσαρόλα να μελώσουν (όχι να ξανθύνουν) για 8-10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.
Ρίχνουμε τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι και βραστό νερό – τόσο, ώστε να καλυφθούν οι πατάτες. Αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο ή θυμάρι και ρίχνουμε τα αυγά. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 1 λεπτό στη φωτιά. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε σκεπασμένο το φαγητό μέχρι να σεταριστούν τα αυγά. Εάν θέλετε σφιχτά αυγά συνεχίστε το βράσιμο σε σιγανή φωτιά για 3 λεπτά επιπλέον. Σερβίρουμε με ξινομυζήθρα.
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
Σχετικά άρθρα
- 33 μακαρονοσαλάτες και μακαρονάδες χωρίς μαγείρεμα για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού
- Αρνί ρολό στο φούρνο με πατάτες και κεφαλογραβιέρα
- Τα αμπελόφυλλα δεν είναι μόνο για ντολμάδες: 18 συνταγές για να τα δείτε… αλλιώς
- Μουσακάς με μοσχαράκι κρασάτο και βασιλικό
- Ντομάτες γεμιστές: 16 συνταγές πιο καλοκαιρινές δε γίνεται