Πατάτες γιαχνί με αυγά

argiro.gr  01 March, 2021 ΑΡΘΡΑ
Πατάτες γιαχνί με αυγά

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για πεντανόστιμο και χορταστικό φαγητό με πατάτες και αυγά στην κατσαρόλα! Δοκιμάστε το

Υλικά Συνταγής

6 πατάτες
3 κρεμμύδια
1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. πελτές
6 αυγά
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι (ή 1 δαφνόφυλλο)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγη ξινομυζήθρα
βραστό νερό

Εκτέλεση
 

Για να φτιάξουμε τις πατάτες γιαχνί με αυγά, καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες και τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Τα βάζουμε σε ελαιόλαδο μέσα σε κατσαρόλα να μελώσουν (όχι να ξανθύνουν) για 8-10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.

Ρίχνουμε τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι και βραστό νερό – τόσο, ώστε να καλυφθούν οι πατάτες. Αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο ή θυμάρι και ρίχνουμε τα αυγά. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 1 λεπτό στη φωτιά. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε σκεπασμένο το φαγητό μέχρι να σεταριστούν τα αυγά. Εάν θέλετε σφιχτά αυγά συνεχίστε το βράσιμο σε σιγανή φωτιά για 3 λεπτά επιπλέον. Σερβίρουμε με ξινομυζήθρα.

 

argiro.gr  01 March, 2021 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα