Πατάτες γιαχνί με αυγά

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για πεντανόστιμο και χορταστικό φαγητό με πατάτες και αυγά στην κατσαρόλα! Δοκιμάστε το
Υλικά Συνταγής
6 πατάτες
3 κρεμμύδια
1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. πελτές
6 αυγά
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι (ή 1 δαφνόφυλλο)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγη ξινομυζήθρα
βραστό νερό
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τις πατάτες γιαχνί με αυγά, καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες και τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Τα βάζουμε σε ελαιόλαδο μέσα σε κατσαρόλα να μελώσουν (όχι να ξανθύνουν) για 8-10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.
Ρίχνουμε τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι και βραστό νερό – τόσο, ώστε να καλυφθούν οι πατάτες. Αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο ή θυμάρι και ρίχνουμε τα αυγά. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 1 λεπτό στη φωτιά. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε σκεπασμένο το φαγητό μέχρι να σεταριστούν τα αυγά. Εάν θέλετε σφιχτά αυγά συνεχίστε το βράσιμο σε σιγανή φωτιά για 3 λεπτά επιπλέον. Σερβίρουμε με ξινομυζήθρα.
Δείτε επίσης
- Πιερρακάκης: Δεν θα ήταν προτεραιότητά μας η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ
- Νέο εθνικό σχέδιο για τη βία στους ανηλίκους – πρόληψη, ψυχική υγεία και ψηφιακός έλεγχος
- Ηλικία: Είναι τα 36 τα καινούρια 60;
- Το Ισραήλ ενέκρινε σχέδιο για επέκταση της επίθεσης και κατάληψη της Λωρίδας της Γάζας
- Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τον πρωτογενή τομέα