Πατάτες γιαχνί με αυγά
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για πεντανόστιμο και χορταστικό φαγητό με πατάτες και αυγά στην κατσαρόλα! Δοκιμάστε το
Υλικά Συνταγής
6 πατάτες
3 κρεμμύδια
1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. πελτές
6 αυγά
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι (ή 1 δαφνόφυλλο)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγη ξινομυζήθρα
βραστό νερό
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τις πατάτες γιαχνί με αυγά, καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες και τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Τα βάζουμε σε ελαιόλαδο μέσα σε κατσαρόλα να μελώσουν (όχι να ξανθύνουν) για 8-10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.
Ρίχνουμε τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι και βραστό νερό – τόσο, ώστε να καλυφθούν οι πατάτες. Αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο ή θυμάρι και ρίχνουμε τα αυγά. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 1 λεπτό στη φωτιά. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε σκεπασμένο το φαγητό μέχρι να σεταριστούν τα αυγά. Εάν θέλετε σφιχτά αυγά συνεχίστε το βράσιμο σε σιγανή φωτιά για 3 λεπτά επιπλέον. Σερβίρουμε με ξινομυζήθρα.
Δείτε επίσης
- Κρήτη: Σοβαρά προβλήματα ανέδειξε ο «Μίνωας 2024» – Αδυναμίες σε συντονισμό, ελλείψεις
- Μερομήνια: Τα τελευταία στοιχεία ενόψει Πάσχα
- Εορταστικό ωράριο -Σε ισχύ από σήμερα, ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
- Φοιτητές: Μέχρι και την Παρασκευή οι αιτήσεις για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή και μετακίνηση
- Τα μυστικά και οι παγίδες των νέων φοροδηλώσεων