ΠΑΣΟΚ: Ώρα… debate για τους υποψηφίους αρχηγούς

  24 September, 2024 ΑΡΘΡΑ
ΠΑΣΟΚ: Ώρα… debate για τους υποψηφίους αρχηγούς

Απόψε στην ΕΡΤ

Η μάχη του debate ξεκινάει στο ΠΑΣΟΚ, με τους υποψήφιους αρχηγούς να ψάχνουν τρόπο αφενός να κερδίσουν τις εντυπώσεις αφετέρου να μην κάνουν κάποιο λάθος που θα κοστίσει.

Και οι έξι, σύμφωνα με τους συνεργάτες τους, είναι έτοιμοι, προετοιμασμένοι ώστε να αποφύγουν τις κακοτοπιές και παράλληλα να προτάξουν τις σκέψεις τους για την επόμενη ημέρα του κόμματος. Βέβαια, σε όλων το μυαλό υπάρχει όλα όσα συμβαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ και συνεπώς ουδείς επιθυμεί να δημιουργήσει διχαστικές τάσεις. Αλλά, σίγουρα τα καρφιά δεν θα λείψουν, ειδικά, μάλιστα, κατά τη διάρκεια της ερώτησης/τοποθέτησης/σχολίου που μπορεί να απευθύνει ο κάθε υποψήφιος στον άλλο.

Την ίδια ώρα, σημαντικό θεωρείται η συζήτηση να γίνει επί της ουσίας κι όχι με συνθήματα και αντεγκλήσεις, οι οποίες στο τέλος της ημέρας δεν θα προσφέρουν τίποτα παρά μόνο θα δώσουν τροφή στα αντίπαλα κόμματα. Αντιθέτως, στόχος του είναι να προσελκύσουν ψηφοφόρους από το Κέντρο και την Κεντροαριστερά, με στόχο την εδραίωση του ΠΑΣΟΚ ως μια ισχυρή αντιπολίτευση, που μπορεί μελλοντικά να κυβερνήσει.

Σε κάθε περίπτωση, κάθε υποψήφιος έχει σχεδιάσει προσεκτικά τι θα πει και κυρίως να καλύψει τις αδυναμίες του. Για παράδειγμα η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Χάρης Δούκας σίγουρα θα κληθούν να απαντήσουν τι θα κάνουν από τη στιγμή που δεν είναι βουλευτές (ο Παύλος Γερουλάνος σίγουρα θα επιμείνει σ’ αυτό), ο Νίκος Ανδρουλάκης για την κριτική που δέχεται ότι κράτησε το κόμμα κλειστό, χωρίς να ακούει τους βουλευτές του. Αντίστοιχα, τα «αουτσάιντερ», όπως η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Μιχάλης Κατρίνης θα έχουν μεγαλύτερη «ελευθερία» ώστε να κινηθούν, αφού μόνο να κερδίσουν έχουν από τη διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση, η τηλεμαχία αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην εσωκομματική μάχη. Διότι πλέον το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τελική ευθεία, με τις κάλπες να ανοίγουν σε περίπου 20 μέρες…

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία έχει ως εξής:

Αποφασίστηκαν 6 θεματικές ενότητες:

Οικονομία ανάπτυξη
Κοινωνικό κράτος, νέα γενιά, δημογραφικό
Εξωτερική πολιτική, άμυνα, ΕΕ
Κράτος, Θεσμοί, Αυτοδιοίκηση
Κλιματική κρίση, πολιτική προστασία, ενεργειακή μετάβαση
ΠΑΣΟΚ: Επόμενη μέρα

Πώς θα διεξαχθεί η τηλεμαχία 

Σε κάθε θεματική ενότητα οι δημοσιογράφοι ρωτούν εντός 30 δευτερολέπτων και κάθε υποψήφιος-α απαντά εντός 90 δευτερολέπτων.

Κάθε υποψήφιος-α έχει το δικαίωμα 5 φορές στη διάρκεια του debate να απευθύνει ερώτηση/τοποθέτηση/σχόλιο σε διαφορετικό κάθε φορά συνυποψήφιο-α του και σε διαφορετική θεματική ενότητα.

Η διαλογική συζήτηση θα διαρθρωθεί ως εξής: 30 δευτερόλεπτα ερώτηση/ 30 δευτερόλεπτα απάντηση/ 30 δευτερόλεπτα επανατοποθέτηση/ 30 δευτερόλεπτα ανταπάντηση.

Οι υποψήφιοι κάθονται αλφαβητικά και διαδοχικά παίρνουν τον λόγο.

Το debate θα κλείσει με τελική τοποθέτηση 90 δευτερολέπτων κάθε υποψηφίου.

Στους δυο δημοσιογράφους δίνεται η δυνατότητα συνολικά 6 follow up ερωτήσεων, που πρέπει όμως να υποβληθούν σε διαφορετικό υποψήφιο-α  (ερώτηση follow up:15 δευτερόλεπτα / απάντηση follow up: 30 δευτερόλεπτα).

 

  24 September, 2024 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα