ΠΑΣΟΚ: Η υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου αλλάζει τα δεδομένα

Bασίλης Σκουρής  08 July, 2024 ΑΡΘΡΑ
ΠΑΣΟΚ: Η υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου αλλάζει τα δεδομένα

Πότε -και όχι αν- θα ανακοινωθεί είναι το ερωτηματικό- Θετικές οι δημοσκοπήσεις.

Θέμα χρόνου είναι, όπως πληροφορούμαστε, η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Άννας Διαμαντοπούλου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Το ερώτημα, άλλωστε, δεν είναι πλέον αν η πρώην Επίτροπος θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά της, αλλά πότε θα την ανακοινώσει, άμεσα ή τον Σεπτέμβριο.

Η Άννα Διαμαντοπούλου θα κατέβει με ολοκληρωμένη πλατφόρμα, γεγονός που θα αναγκάσει τους συνυποψηφίους της να στραφούν και σε μια συζήτηση για τα μείζονα προβλήματα της χώρας και της Ευρώπης και όχι απλώς σε ανούσιες αντιπαραθέσεις με τις οποίες κάποιοι εξ αυτών βολεύονται καιρό τώρα. Επιπλέον θα προτάξει την «κυβερνησιμότητα» που διαθέτει παραπάνω από τους βασικούς υποψηφίους για την ηγεσία, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις- δημοσκοπήσεις που έχει παραγγείλει και που τα αποτελέσματά της είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές για την υποψηφιότητά της.

Οι νυν υποψήφιοι, πάντως, εκτιμούν ότι η υποψηφιότητα Διαμαντοπούλου θα ταράξει τα νερά στο εσωκομματικό Χρηματιστήριο, ενώ η τράπουλα των έως τώρα συσχετισμών θα ανακατευτεί σημαντικά, καθώς μπορεί να έχει κέρδη από όλους τους υποψηφίους. Τόσο από τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Δούκα, όσο και από τον Παύλο Γερουλάνο, τη Νάντια Γιαννακοπούλου, τον Μιχάλη Κατρίνη και τη Μιλένα Αποστολάκη! Εκ των πραγμάτων, η κύρια επίθεση που θα δεχθεί είναι πως «δεν είναι αριστερή», πως «έχει στηρίξει τον Μητσοτάκη», αλλά η ίδια επαναλαμβάνει πως έχει τα επιχειρήματα και να απαντήσει και να αντεπιτεθεί.

Στο γραφεία της έχουν συγκεντρωθεί ήδη 3.100 μέιλ υπέρ της υποψηφιότητάς της, τα οποία όμως δεν ενέχουν θέση υπογραφής υπέρ της υποψηφιότητάς της για την ηγεσία αλλά υποστήριξής της, διευκολύνοντας τη συγκέντρωση 5.000 και πλέον υπογραφών που απαιτούνται για να εγκριθεί επισήμως η υποψηφιότητά της για την ηγεσία.

Κεντρικό ρόλο στο επιτελείο της πρώην υπουργού έχει ο Γιάννης Δατσέρης, ο γιατρός που είχε τον κεντρικό ρόλο στο επιτελείο του Ευάγγελου Βενιζέλου το 2007, στη μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Παπανδρέου που υπήρξε και ο τελικός νικητής σε μια άκρως πολωτική και επεισοδιακή αναμέτρηση!

 

Bασίλης Σκουρής  08 July, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα