Παρέμβαση Μιχελογιαννάκη για την επανασύσταση των πρώην Δήμων Ζαρού, Ρούβα και Τυμπακίου

  01 December, 2018 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
Παρέμβαση Μιχελογιαννάκη για την επανασύσταση των πρώην Δήμων Ζαρού, Ρούβα και Τυμπακίου

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ,σε επικοινωνία του με τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση,έκανε ιδιαίτερη μνεία στο πάγιο αίτημα των κατοίκων των εν λόγω περιοχών,δηλώνοντας τη στήριξη του στην προσπάθεια που γίνεται.

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Μιχελογιαννάκης σε επικοινωνία του με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Χαρίτση, του επεσήμανε άλλη μια φορά τη στήριξή του στο πάγιο αίτημα των κατοίκων του πρώην Δήμου Ζαρού, του πρώην Δήμου Ρούβα και του πρώην Δήμου Τυμπακίου, του ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους τα αιτήματα αυτά είναι δίκαια και του ζήτησε να αξιολογήσει θετικά την ανεξαρτητοποίηση και επανασύσταση των εν λόγω Δήμων.

Συγκεκριμένα, για την επανασύσταση του Δήμου Ζαρού, του επεσήμανε ότι πρόκειται για μια περιοχή κατά 84% ορεινή, και στην περιφέρεια της οποίας βρίσκεται ένα από τα σημαντικότερα μαρτυρικά χωριά της Κρήτης. Λόγω της ενοποίησης και δημιουργίας του Δήμου Φαιστού, χάθηκαν μελέτες ύψους 3 εκατ. ευρώ, κι επιπλέον, όταν υλοποιήθηκε ο Δήμος Φαιστού, ο πρώην Δήμος Ζαρού είχε πλεόνασμα ύψους 400.000 ευρώ. Τέλος, ενδεικτικά, όσον αφορά τη βιωσιμότητα, μέσα στα όρια του πρώην Δήμου Ζαρού, του ανέφερε ότι υπάρχει η λίμνη Βότομος, που λόγω της έντονης επιχειρηματικής και τουριστικής δυναμικής, προσφέρει μεγάλο οικονομικό πλεονέκτημα.

Στη συνέχεια, όσον αφορά στην επανασύσταση του Δήμου Ρούβα, του επεσήμανε ότι είναι γνωστό ότι ο Δήμος Γόρτυνας, δεν είναι βιώσιμος και ότι η επανασύσταση του Δήμου Ρούβα είναι πάγιο αίτημα των κατοίκων, γεγονός που καταδεικνύεται και από την πρώτη φορά που συστάθηκε ο Δήμος μετά από τοπικά δημοψηφίσματα και εκούσια συνένωση των χωριών της περιοχής. Αναφέρθηκε στα κρατικά προγράμματα που έχουν χαθεί λόγω της υλοποίησης του Δήμου Γόρτυνας, αλλά και στο κυριότερο πρόβλημα που παρατηρείται, αυτό της έλλειψης γεωγραφικής και κοινωνικής συνοχής.

Τέλος, και όσον αφορά στην επανασύσταση του Δήμου Τυμπακίου, αφού του επεσήμανε ότι πρόκειται για έναν τόπο μαρτυρικό (ΠΔ99/2000) και ιστορικό (έτος ίδρυσης 1879), λόγοι ισχυροί που καταδεικνύουν την αναγκαιότητα της επανασύστασης του Δήμου, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι είναι από τις πιο παραγωγικές περιοχές της Π.Ε. Ηρακλείου και δύναται να συστήσει έναν άκρως βιώσιμο Δήμο.

 

  01 December, 2018 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ