Πανελλήνιες 2019: Συνεχίζει την παράδοση των επιτυχιών το ΓΕΛ Τυμπακίου!

mesaralive.gr  30 June, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
Πανελλήνιες 2019: Συνεχίζει την παράδοση των επιτυχιών το ΓΕΛ Τυμπακίου!

Για άλλη μια χρονιά το Λύκειο Τυμπακίου «τροφοδοτεί» με πολλούς μαθητές του τα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.

Με την πρόσφατη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των φετινών Πανελλαδικών  εξετάσεων ολοκληρώθηκε και τυπικά άλλη μια σχολική χρονιά με τους μαθητές  με την προσπάθεια τους και τις υψηλές επιδόσεις τους  να  διατηρούν ψηλά τη "σημαία" της εκπαίδευσης στην περιοχή και να διαφημίζουν με τον καλύτερο τρόπο το Γενικό Λύκειο Τυμπακίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά την αυξημένη δυσκολία των θεμάτων  σε μαθήματα των τριών ομάδων προσανατολισμού οι υποψήφιοι,στην πλειοψηφία τους, κατάφεραν να ανταπεξέλθουν με μεγάλη επιτυχία γεγονός που αποτυπώθηκε και στις βαθμολογίες τους με πολλούς απ’ αυτούς να  ξεπερνούν τα 15.000 μόρια.

Τα παιδιά  πάλεψαν, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, έκαναν θυσίες και στο τέλος χαμογέλασαν.

Υπήρξαν αυτοί που ανταποκρίθηκαν στις υψηλές προσδοκίες που είχαν δημιουργήσει, εκείνοι που «άγγιξαν το ταβάνι τους» κι εκείνοι που το… τρύπησαν!

Σε κάθε περίπτωση το πρόσημο είναι θετικό για όλους!

Οι πρωτιές

Δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στις περιπτώσεις εκείνες των μαθητών που πλησίασαν το…απόλυτο και κατάφεραν να διακριθούν συγκεντρώνοντας τις υψηλότερες βαθμολογίες στις ομάδες προσανατολισμού τους.

Το mesaralive επικοινώνησε με τα παιδιά τα οποία μοιράστηκαν μαζί μας τα συναισθήματα τους μετά το τέλος του φετινού μαραθωνίου, μας αποκάλυψαν  τα..μυστικά της επιτυχίας τους και μίλησαν για το επόμενο βήμα  τους.

Βαγγελιώ Κουτεντάκη

Η Βαγγελιώ Κουτεντάκη,η Βαγγελίτσα για τους φίλους της, μαθήτρια  του προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών κατάφερε, χωρίς άγχος και στερήσεις  κι ακολουθώντας πιστά, όπως μας είπε, το πρόγραμμα της να συγκεντρώσει,"αγγίζοντας" το τέλειο στα περισσότερα μαθηματα,18.341 μόρια ,την υψηλότερη βαθμολογία στην θεωρητική κατεύθυνση.

Να σημειώθεί πως η επίδοση της ήταν και η κορυφαία μεταξύ των υποψήφιων του ΓΕΛ Τυμπακίου που διαγωνίστηκαν φέτος.

Η επόμενη μέρα τη βρίσκει έτοιμη  να  πραγματοποιήσει το παιδικό της όνειρο  που ήταν να γίνει δασκάλα, με το Παιδαγωγικό Τμήμα της Θεσσαλονίκης να την περιμένει….

Αναλυτικά όσα μας είπε:

Μολις αποφοίτησα από το Γενικό Λύκειο Τυμπακίου, παίρνοντας μέρος στις πανελλαδικές εξετασεις. Σε αυτές κατάφερα να συγκεντρώσω 18.341 μόρια, τα οποία μου εξασφαλίζουν μια θέση στο πανεπιστήμιο που επιθυμώ από μικρή, στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης στην Θεσσαλονίκη.

Η χρόνια αυτή ήταν οπωσδήποτε πιεστική αλλά πέρασε χωρίς ιδιαίτερο άγχος. Δεν στερήθηκα σχεδόν τίποτα καθώς είχα σωστό προγραμμα, το οποίο και ακολουθούσα.

 Σε όλη αυτή την διαδικασία ήταν δίπλα μου συνεχώς η οικογένειά μου και οι καθηγητές μου, τους οποίους ευχαριστώ από καρδιάς.

Ως «μυστικό» της επιτυχίας θεωρώ την ύπαρξη και τήρηση προγράμματος και την αποβολή -όσο είναι δυνατόν- του περιττού άγχους, το οποίο σε τίποτα δεν ωφελεί.

 Εύχομαι καλή συνέχεια στους επόμενους και καλή δύναμη καθώς και να έχουν συνεχώς στο μυαλό τους ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, εφόσον το επιθυμούν.

Στελλα Τζωρτζακάκη

Η Στέλλα Τζωρτζακάκη ,μαθήτρια  της κατεύθυνσης Οικονομίας και Πληροφορικής, επιβεβαίωσε τα… προγνωστικά, ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες και ολοκλήρωσε  την προσπάθεια της συγκεντρώνοντας 18.038 μόρια, ενώ αξιζει να σημειωθεί ότι έγραψε 20 στο μάθημα «Άρχες Οικονομικής Θεωρίας».

Πλέον, γεμάτη ικανοποίηση, έχοντας πετύχει τον πρώτο στόχο της, αφήνει πίσω της τις εξετάσεις κι ετοιμάζεται για τις σπουδές της στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Όσα μας είπε η Στέλλα:

«Κατάφερα να συγκεντρώσω 18.038 μόρια στην κατεύθυνση Οικονομίας και Πληροφρικής.

Τώρα που τελείωσε η διαδικασία των πανελληνίων νιώθω μεγάλη ανακούφιση,αφού μπορώ να περάσω στην πρώτη μου επιλογή που είναι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Θέλω από την πλευρά μου να  πω στα  παιδιά που ξεκινούν την προετοιμασία τους ότι δεν χρειάζεται άγχος, μόνο θέληση και πείσμα. Θα υπάρξουν στιγμές  έντονης πίεσης, στιγμές που θα απογοητευτούν που θα θελήσουν να τα παρατήσουν, αλλά  θα πρέπει πάντα  να βρίσκουν τη δύναμη και να συνεχίζουν!  .

Τέλος νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω πολύ όλους όσους στάθηκαν δίπλα μου.»

Κώστας Μυλωνάκης

Ο Κωστής, ένας μαθητής με σταθερά ανοδική πορεία στο πέρασμα του χρόνου, κατάφερε  να ξεχωρίσει, μεταξύ των υποψηφίων της Θετικής Κατεύθυνσης συγκεντρώνοντας 18.036 μόρια.

Ένα παιδί χαμηλών τόνων, με  πολύ καλό μυαλό που ανταπεξήλθε με ηρεμία ,προσήλωση στο στόχο του και μέσα από συστηματική προσπάθεια  στις δυσκολίες  και πλέον είναι έτοιμος για το νέο κεφάλαιο της ζωής του που θα τον βρει στο Πολυτεχνείο και συγκεκριμένα στο τμήμα «Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών»

Αναλυτικά όσα μοιράστηκε μαζί μας:

«Κατάφερα να συγκεντρώσω 18.036 μόρια στο 2ο επιστημονικό πεδίο. Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα καθώς παρά την δυσκολία των θεμάτων της φετινής χρονιάς θα καταφέρω να εισαχθώ στο Πολυτεχνείο στην Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών που αποτελούσε μία από τις πρώτες μου επιλογές.

Η στήριξη των καθηγητών και της οικογένειας μου ήταν εκείνη που με βοήθησε να πετύχω τον στόχο μου και για αυτό θέλω να τους ευχαριστήσω.

Εύχομαι καλή τύχη στους μαθητές που θα δώσουν πανελλήνιες του χρόνου και καλή σταδιοδρομία στους συμμαθητές μου!»

 

Εκ μέρους του δημοσιογραφικού τμήματος του mesaralive ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά να απολαύσουν τη φοιτητική ζωή τους,να έχουν καλές σπουδές και να συνεχίσουν να πετυχαίνουν τους στόχους τους.

Όσο για εκείνους που δεν τα κατάφεραν:"Αξιοποιήστε την εμπειρία σας,πεισμώστε και προσπαθείστε ξανά!"

 

mesaralive.gr  30 June, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα