Πακετάκια από μπούτι κοτόπουλου γεμιστά
Υλικά
8 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό
αλάτι, πιπέρι
Για τη γέµιση
½ κόκκινη + ½ πράσινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες
½ κρεµµύδι σε φέτες
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
100γρ. φέτα τριμμένη
λίγη ρίγανη
Για τη γαρνιτούρα
4 πατάτες βρασμένες
2 καρότα βρασμένα
100γρ. φέτα
φρέσκια ρίγανη
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανακατεύετε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ.
Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα του κοτόπουλου και ύστερα τα απλώνετε ένα ένα στον πάγκο. Βάζετε στο κέντρο τους από λίγη γέµιση και τα κλείνετε µε οδοντογλυφίδα. Τα αραδιάζετε σε ταψί.
Σε ένα µπολ αναµιγνύετε το ελαιόλαδο με το κρασί, περιχύνετε τα πακετάκια του κοτόπουλου και τα ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου µέχρι να ροδίσουν.
Στο µεταξύ λιώνετε τις βρασμένες πατάτες και τα καρότα με την πρέσα του πουρέ ή με πιρούνι. Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με τα φυλλαράκια της ρίγανης, περιχύνετε με ελαιόλαδο και φέτα και ανακατεύετε.
Σερβίρετε σε κάθε µερίδα από δύο τρία πακετάκια κοτόπουλου, αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες και συνοδεύετε µε τον πουρέ.
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
Σχετικά άρθρα
- Εσείς τι θα μαγειρέψετε στα εορταστικά τραπέζια αυτών των ημερών;
- Τα πουλερικά των Χριστουγέννων: 4 γιορτινές συνταγές από τον Χριστόφορο Πέσκια
- 20 συνταγές με τις πατάτες πρωταγωνιστές και όχι σε δεύτερο ρόλο
- Μελομακάρονα: Oι 18 καλύτερες συνταγές μας για το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων
- Λαχανοντολμάδες με ολίγη πανσέτα, πάπρικα και μαραθόσπορο