Παιδάκια κοτόπουλο
Υλικά
Για τα παϊδάκια κοτόπουλο
1 μεγάλο κοτόπουλο κομμένο σε παϊδάκια
Ελάχιστο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη μαρινάδα
2 λεμόνια, (χυμό)
1 κ.σ. μουστάρδα
1/4 φλ. νερό
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι
Λίγη ρίγανη αποξηραμένη
Για τις πατάτες βουτύρου
500 γρ. baby πατάτες με λεπτή φλούδα (κομμένες στη μέση)
50 γρ. βούτυρο Lurpak
Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
1 σκελ. σκόρδο
1 φλ. ζωμό κότας ή νερό ζεστό
2 κ.σ. μουστάρδα
1 λεμόνι, (χυμό)
Εκτέλεση
Κοτόπουλο παιδάκια
Αφήνουμε τα παιδάκια κοτόπουλο να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε τα παιδάκια κοτόπουλο σε ταψί ρηχό, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 25′ να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε και καυτά όπως είναι, τα βουτάμε στη μαρινάδα.
Έπειτα τα βάζουμε πάνω σε σχάρα μέσα στο ταψί και τα ψήνουμε για 5-7 λεπτά στους 200°C να ροδίσουν και να γίνει τραγανή η πετσούλα.
Μαρινάδα για κοτόπουλο παιδάκια
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ψηθούν τα παιδάκια κοτόπουλου για να τα βουτήξουμε καυτά όπως βγουν από τον φούρνο, έτσι θα γίνουν τραγανά, πολύ ζουμερά και μαλακά.
Πατάτες βουτύρου
Διαλέγουμε μικρές baby πατάτες με λεπτή φλούδα, τις πλένουμε πολύ καλά και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τις κόβουμε στη μέση.
Ζεσταίνουμε σε ρηχή κατσαρόλα το βούτυρο με το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Σοτάρουμε τις πατάτες για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τις πατάτες για 5 λεπτά, να μελώσουν μέσα στο βούτυρο και να αρχίσει να γίνεται διάφανη η σάρκα τους.
Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και βότανα.
Ρίχνουμε το ζεστό ζωμό, σκεπάζουμε με καπάκι και τις αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου.
Μόλις μαλακώσουν, διαλύουμε τη μουστάρδα μέσα στο χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τις πατάτες, όπως είναι μέσα στο τηγάνι.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε ζεστές τις πατάτες βουτύρου με την υπέροχη σάλτσα τους.
Στο τέλος η σάλτσα βγαίνει πυκνή και μελωμένη και η πατάτα γίνεται μαλακή, βουτυράτη και υπέροχη.
Σερβίρουμε με τα ζουμερά παιδάκια κοτόπουλου.
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
Σχετικά άρθρα
- Εσείς τι θα μαγειρέψετε στα εορταστικά τραπέζια αυτών των ημερών;
- Τα πουλερικά των Χριστουγέννων: 4 γιορτινές συνταγές από τον Χριστόφορο Πέσκια
- 20 συνταγές με τις πατάτες πρωταγωνιστές και όχι σε δεύτερο ρόλο
- Μελομακάρονα: Oι 18 καλύτερες συνταγές μας για το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων
- Λαχανοντολμάδες με ολίγη πανσέτα, πάπρικα και μαραθόσπορο