Ούτε αυτοκίνητο έχουν για να κάνουν ελέγχους...

  15 July, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ούτε αυτοκίνητο έχουν για να κάνουν ελέγχους...

Στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου η Επιθεώρηση Εργασίας στο Ηράκλειο Την ίδια ώρα, σε μάστιγα εξελίσσονται τα εργατικά ατυχήματα στο νησί μας,έμεινε χωρίς αυτοκίνητο, όπως αποκάλυψαν στην ΚΡΗΤΗ TV, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοριάς και ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Γιάννης Γωνιανάκης.

 Όπως υποστήριξαν, εδώ και αρκετές μέρες, η Επιθεώρηση Εργασίας δεν έχει αυτοκίνητο, με τους επιθεωρητές να προχωρούν σε ελέγχους σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας σε χώρους δουλειάς, με τα δικά τους οχήματα.

Όπως εξήγησαν, έληξε η σύμβασης μεταξύ εταιρείας και υπουργείου Εργασίας για το αυτοκίνητο, υπό την μορφή leasing, την ώρα μάλιστα που καταγράφεται αύξηση των καταγγελιών προς το ΕΚΗ και προς το Σωματείο Οικοδόμων, πέρα από τους τακτικούς ελέγχους που θα πρέπει να διενεργηθούν στους Νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιο Βοριά, το όλο ζήτημα δεν τακτοποιήθηκε πριν τις εκλογές από τους αρμόδιους με συνέπεια να βρισκόμαστε σήμερα σε αυτή την δυσάρεστη κατάσταση.

Την ίδια ώρα, σε μάστιγα εξελίσσονται τα εργατικά ατυχήματα στο νησί μας, με φόντο την εντατικοποίησης της εργασίας η οποία …τσακίζει κόκκαλα ενώ σε συνδυασμό με τα ανύπαρκτα πολλές φορές μέτρα ασφάλειας, οδηγούν σε τραγικές καταστάσεις …θανάτου.

Μόνο στο Νομό Ηρακλείου, τα εργατικά ατυχήματα άγγιξαν τα 180 από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα ενώ καταγράφηκαν και 2 θανατηφόρα, με όλους τους αρμόδιους φορείς να ζητούν αυστηρούς ελέγχους και την τήρηση των μέτρων ασφαλείας στους χώρους δουλειάς.

 

  15 July, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα