ΟΠΕΚΕΠΕ- Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2023: Μέχρι πότε γίνονται  τροποποιητικές και διορθωτικές

  01 March, 2024 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
ΟΠΕΚΕΠΕ- Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2023: Μέχρι πότε γίνονται  τροποποιητικές και διορθωτικές

Το πληροφοριακό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ για την υποβολή των τροποποιητικών και διορθωτικών δηλώσεων επί των αιτήσεων των αγροτών που αφορούν την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ 2023) θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι και την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Οργανισμός απευθυνόμενος στους δικαιούχους παραγωγούς και στα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ). Επίσης ο ΟΠΕΚΕΠΕ επισημαίνει πως μετά την ημερομηνία αυτή, δεν θα δοθεί άλλη παράταση.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πότε θα γίνει η  καταβολή

Μόλις επεξεργαστούν τα στοιχεία των παραπάνω δηλώσεων από τον  ΟΠΕΚΕΠΕ  και γίνουν οι σχετικοί  έλεγχοι, ύστερα θα γίνει η πληρωμή των οικολογικών προγραμμάτων και των συνδεδεμένων ενισχύσεων.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με  ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το ποσό των 425 εκατ. ευρώ θα δοθεί πριν το Πάσχα στους 370.000 δικαιούχους των οικολογικών σχημάτων και τον Απρίλιο θα δοθούν τα 245 εκατ. ευρώ για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις.  Επίσης λίγο πριν το Πάσχα αναμένεται να γίνει η διορθωτική πληρωμή, κατά την οποία θα απορροφηθεί το αδιάθετο κονδύλι ύψους 88 εκατ. ευρώ.

 

  01 March, 2024 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα