Ομόφωνα η απόφαση του ΔΣ Φαιστού για την πλατεία του Σίβα

mesaralive.gr  28 May, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ομόφωνα η απόφαση του ΔΣ Φαιστού για την πλατεία του Σίβα

Φώτο: mesaralive

Ένα θέμα που έχει ταλαιπωρήσει όχι μόνο τους επαγγελματίες του Σίβα αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού, φαίνεται επιτέλους να διευθετείται με την απόφαση που πήρε την Παρασκευή το βράδυ το σώμα, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την σχετική εισήγηση της  Επιτροπής ποιότητας Ζωής του Δήμου Φαιστού, καθορίζονται οι χώροι που θα παραχωρηθούν  για χρήση και τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και στη συνέχεια ο Δήμαρχος, βάση των όσων ορίζει ο Νόμος, θα αποφασίσει πως θα γίνει η κατανομή στους Επαγγελματίες. Μάλιστα όπως ξεκαθαρίστηκε, η απόφαση του Δημάρχου θα ληφθεί ακολουθώντας την υπάρχουσα νομοθεσία και μέσα στα πλαίσια που αυτή ορίζει.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού ψήφισε ομόφωνα ΝΑΙ στην εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για παραχώρηση χρήσης και τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε τρία τμήματα και συγκεκριμένα:

 σε τμήμα επιφάνειας 98,89 Μ2 ως έγγιστα

σε τμήμα επιφάνειας 53,75 Μ2 ως έγγιστα

σε τμήμα επιφάνειας 145,82 Μ2 ως έγγιστα

Δεν θα ενοικιαστούν:  οι κοινόχρηστοι χώροι , το πεζοδρόμιο σε όλο του το πλάτος και το μήκος που εφάπτεται της Πλατείας,  η είσοδος της παιδικής χαράς καθώς και η είσοδος προς τον αύλειο χώρο της εκκλησίας. Επίσης όπως είπε ο Δήμαρχος , μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέσουνε σχετική αίτηση και με απόφαση δημάρχου βάση νόμου θα δοθεί χώρος στους επαγγελματίες.

«Πρόκειται για μια απόφαση που μας έχει βασανίσει πολύ. Προσπαθήσαμε να καλυφθούν όλοι οι επαγγελματίες που έχουν καταστήματα» είπε ο Δήμαρχος, εξηγώντας ότι υπάρχουν και κάποιοι όροι όπως για παράδειγμα ότι θα τοποθετηθούν ομοιόμορφες ομπρέλες χωρίς διαφημίσεις, ότι απαγορεύονται οι μόνιμες  κατασκευές κ.α.

 

mesaralive.gr  28 May, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα