Δήμος Φαιστού: Σύσκεψη στον απόηχο του μεγάλου σεισμού

  19 May, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Δήμος Φαιστού: Σύσκεψη στον απόηχο του μεγάλου σεισμού

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης παρευρέθηκε στη σύσκεψη με τον Δήμαρχο Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη, τον καθηγητή Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμη Λέκκα, το ανώτατο στέλεχος του ΟΑΣΠ Βασίλη Μώκο, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης Εμμανουήλ Καρτσωνάκη, τον Υποδιοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Δημήτρη Αγαπίου, τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Αντώνη Κωνσταντουλάκη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Ιωάννη Φασομυτάκη, την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών Βασιλεία Αρμουτάκη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μανώλη Ορφανουφάκη, τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Νεκτάριο Δαριβιανάκη και τους υπαλλήλους των υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να εκτιμηθεί η πορεία της έντονης σεισμικής δραστηριότητας, που αναστάτωσε το βράδυ τους κατοίκους.
 

Όπως τόνισε ο κ. Αυγενάκης, μέσα από ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατόπιν ενημέρωσης από τον κ. Λέκκα, η κατάσταση εκτονώνεται, ωστόσο ασφαλή συμπεράσματα και επόμενες ανακοινώσεις θα βγουν 48 ώρες μετά τον σεισμό των 5.1 R και κάλεσε τον κόσμο να επικρατήσει ψυχραιμία, πειθαρχία στις οδηγίες των ειδικών και ενότητα

 

Την ίδια στιγμή, έχει ήδη συσταθεί κλιμάκιο, προκειμένου να καταγραφούν τυχόν ζημιές σε κτίρια από τις τοπικές κοινότητες.

Το κλιμάκιο βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων ανά πάσα στιγμή και θα ενισχυθεί περισσότερο, ανάλογα με την πορεία της κατάστασης. ​


Δείτε εδώ την ανάρτηση του κ. Αυγενάκη:

Σύσκεψη με τον Δήμαρχο Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη, τον καθηγητή Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμη Λέκκα, το ανώτατο στέλεχος του ΟΑΣΠ Βασίλη Μώκο, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης Εμμανουήλ Καρτσωνάκη, τον Υποδιοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Δημήτρη Αγαπίου, τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Αντώνη Κωνσταντουλάκη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Ιωάννη Φασομυτάκη, την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών Βασιλεία Αρμουτάκη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μανώλη Ορφανουφάκη, τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Νεκτάριο Δαριβιανάκη και τους υπαλλήλους των υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να εκτιμηθεί η πορεία της έντονης σεισμικής δραστηριότητας, που αναστάτωσε το βράδυ τους κατοίκους.
Όπως μας ενημέρωσε και ο κ. Λέκκας, η κατάσταση εκτονώνεται, ωστόσο ασφαλή συμπεράσματα και επόμενες ανακοινώσεις θα βγουν 48 ώρες μετά τον σεισμό των 5.1 R.
Σε άψογη συνεργασία με τον Δήμο Φαιστού, την Πολιτική Προστασία του Δήμου, την Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, τον Ερυθρό Σταυρό και με τη συμβολή των τοπικών φορέων, έχει ήδη συσταθεί κλιμάκιο, προκειμένου να καταγραφούν τυχόν ζημιές σε κτίρια από τις τοπικές κοινότητες.
Το κλιμάκιο βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων ανά πάσα στιγμή και θα ενισχυθεί περισσότερο, ανάλογα με την πορεία της κατάστασης.
Οφείλουμε όλοι να παραμείνουμε ψύχραιμοι, να πειθαρχούμε στις οδηγίες των ειδικών, να δρούμε συντεταγμένα και να είμαστε σε ετοιμότητα σε περίπτωση που προκύψει και επόμενη σεισμική δόνηση.
Παραμένουμε ενωμένοι για να ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία."
 

 

  19 May, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα